Srijeda, 21. veljače 2024.

Gotovo 60 posto zaraženih koronavirusom u Podravini i Prigorju je iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici

Stručni tim za nadzor i pomoć u radu Doma, kojeg je imenovao Županijski Stožer civilne zaštite, nastavlja s aktivnostima i provođenjem svih potrebnih mjera za sprječavanje daljnjeg širenja bolesti COVID-19

- Oglas -

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izvijestio je u nedjelju kako u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih osoba.

Na području županije od početka epidemije ukupno su tako zabilježene 63 osobe pozitivne na koronavirus od čega je 14 osoba izliječeno.

Najugroženiji je i dalje Dom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici. Ondje je dosad zabilježeno 37 oboljelih, i to sedam zaposlenika i 30 štićenika.

- Oglas -

U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica je provedena opsežna epidemiološka obrada te je situacija stabilna i pod kontrolom, dodaje Ljubić.

Stručni tim za nadzor i pomoć u radu Doma, kojeg je imenovao Županijski Stožer civilne zaštite, nastavlja s aktivnostima i provođenjem svih potrebnih mjera za sprječavanje daljnjeg širenja bolesti COVID-19.

Što se tiče zdravstvenog sustava, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez poteškoća i u skladu sa svim propisanim mjerama i protokolima.

S obzirom da je tijekom vikenda registrirana uočena povećana aktivnost i okupljanje stanovnika na javnim prostorima, Stožer podsjeća kako su i dalje zabranjena javna događanja i velika okupljanja te poziva sve općinske i gradske stožere civilne zaštite na pojačan nadzor svih javnih površina.

Članovi Stožera na kraju koordinacije pozvali su sve stanovnike na odgovorno ponašanje uz poštivanje mjere socijalnog distanciranja i održavanja higijenskog standarda kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 i dalje bila pod nadzorom.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti