Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Grad Koprivnica za uskrsnice umirovljenicima i osobama s invaliditetom osigurao 360.000 kuna, evo kada kreće podjela

Pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 200 kuna mogu ostvariti umirovljenici s prebivalištem na koprivničkom području

Preporučujemo

U koprivničkoj Gradskoj upravi u srijedu je održana konferencija za medije na temu podjele ovogodišnjih uskrsnica umirovljenicima.

Novosti oko ovogodišnje podjele uskrsnica predstavili su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Ponosni smo i drago nam je što kao grad imamo mogućnosti i financijsku stabilnost da možemo krenuti u smjeru solidarnosti stvaranja okvira za jednakosti među građanima ovog grada. Veličina jednog grada se ne mjeri samo po cestama, zgradama, sportskim i kulturnim uspjesima, razvojem gospodarstva, već koliko smo spremni kao društvo biti solidarni i spremni, na jedan strukturirani način, pomoći građanima koji su se našli ne svojom zaslugom u nezavidnoj situaciji – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradonačelnik je spomenuo kako je do sada uskrsnica bila 100 kuna, a ove godine ona iznosi 200 kuna.

Radi se o 1400 umirovljenika koji imaju mirovinu do 2000 kuna i 400 osoba s invaliditetom, a za ovu namjenu iz gradskog je proračuna osigurano 360.000 kuna

Ove godine uskrsnice će se isplaćivati na kućnu adresu putem poštanske usluge Hrvatske pošte koja će krenuti najkasnije 29. ožujka.

– Ovaj potez koji smo napravili je dio paketa koji provodimo posljednjih četiri godine i namijenjen je najpotrebitijima. Duboko sam uvjeren da ovaj grad ima u sljedećim mandatima snage pronaći modele za dizanje cenzusa za ovakve namjene. Na ovaj način ‘krpamo’ stvari u društvu koje ono nije uredilo – zaključio je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

Pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 200 kuna mogu ostvariti umirovljenici s prebivalištem na koprivničkom području, pod uvjetom da im ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za veljaču 2021., zajedno s dodacima ne prelazi 2000 kuna.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti