Srijeda, 1. prosinca 2021.

Grad Ludbreg i općine Martijanec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec kupili sedam kontejnera za stradale u potresu

Kontejneri su kupljeni od hrvatskog proizvođača, tvrtka Sven je donirala kuhinje za opremanje kontejnera, a Hespo je osigurao 20 madraca

Preporučujemo

Grad Ludbreg i susjedne općine Martijanec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec zajedno su kupili sedam opremljenih kontejnera koji će ovih dana biti dostavljeni obiteljima na području Petrinje i Gline.

– U ovom trenutku kada tlo još uvijek podrhtava najvažnije je obitelji smjestiti na sigurno. Zimsko je razdoblje, veći zahvati i gradnja teško su ostvarivi u ovo vrijeme, a posve je razumno da ljudi žele ostati na svom ognjištu. Stoga smo se odlučili za nabavu kontejnera jer je to najbrže rješenje – pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić koji naglašava kako su Ludbreg i susjedne općine oduvijek jedna cjelina, a posebno u ovakvim situacijama kada se zajedničkim djelovanjem može osigurati kvalitetnija i koordinirana pomoć.

Ludbreg i općine kontejnere su kupili od hrvatskog proizvođača, a ludbreška tvrtka Sven donirala je kuhinje za opremanje kontejnera dok je Hespo osigurao 20 madraca.

– Prvi od kontejnera uskoro kreće put Gline peteročlanoj obitelji. Troje male djece zajedno s roditeljima bit će napokon na sigurnom – istaknuo je gradonačelnik.

Uz spomenuti kontejner još su dva kontejnera od 6 m, dva su kontejnera spavaonice, a dva kontejnera kuhinje.

– Grad Ludbreg izdvojit će za tu svrhu preko 200.000 kuna. Dio sredstava je od planiranog vatrometa, a ostalo ćemo rebalansirati sredstva predviđena za izgradnju fontane. U ovom je trenutku najvažnije biti uz ljude kojima je potrebna pomoć. U kontaktu smo s jedinicama lokalnih samouprava iz toga kraja kako bi kontejneri stigli u prave ruke – rekao je gradonačelnik te zahvalio Ludbrežanima i mještanima susjednih općina koji su ponovo pokazali solidarnost i spremnost na pomoć.

Najnovije objave