Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Grad Ludbreg u prošloj godini isplatio 74 naknade za roditelje novorođenčadi

Grad smo prijatelj djece i želimo kao takvi biti i prepoznati, a to znači biti podrška od samog početka, istaknuo je gradonačelnik Bilić

Preporučujemo

Grad Ludbreg u prošloj je godini isplatio 74 naknade za roditelje novorođenčadi za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 107.500 kuna.

Jednokratna potpora za prvo dijete iznosi 1200 kuna, za drugo dijete 1500 kuna, a za treće i svako dalje potpora iznosi 2000 kuna.

– Grad smo prijatelj djece i želimo kao takvi biti i prepoznati, a to znači biti podrška od samog početka. Svi roditelji znaju da je dolazak bebe u kuću i financijski naporan pa je ovo simbolična gesta kojom želimo olakšati taj početak. Uručivanje jednokratnih novčanih pomoći za novorođenčad samo je dio onoga što Grad Ludbreg provodi kako bismo stvorili socijalno pravednije društvo u kojem svi ostvaruju jednaka prava – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Svoje najmlađe stanovnike Grad Ludbreg podupire tijekom odrastanja i to sufinanciranjem dječjeg vrtića, sufinanciranjem produženog boravka, kupnjom radnih bilježnica, poklon bonom od 100 kuna godišnje za kupnju školskog pribora te stipendijama za srednjoškolce i studente.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti