Petak, 3. veljače 2023.

Gradonačelnik Hrvoje Janči: ‘Pred nama je rekordna realizacija proračuna u gradskoj povijesti u iznosu od 110 milijuna kuna’

Istaknuo je kako je to pokazatelj da se svi planovi i projekti realiziraju dobrom dinamikom te da će opet imati rekordno izvršenje proračuna na kraju godine

Preporučujemo

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca koja je održana proteklog tjedna gradonačelnik Hrvoje Janči dao je obrazloženje za rebalans i izvršenje ovogodišnjeg proračuna.

Uvodno je objasnio kako se rebalansom proračun povećava za četiri milijuna, sa 143 na 147 milijuna kuna.

“Znamo da on neće biti realiziran u tom iznosu, ali svi projekti za koje su osigurana financijska sredstva moraju se nalaziti u njemu i prenosit će se u sljedeću godinu kao višak. Trenutna realizacija je 85 milijuna kuna, a do kraja godine očekujemo realizaciju od oko 110 milijuna kuna, što će biti rekordna realizacija proračuna. Prošle godine imali smo realizaciju od 93 milijuna kuna”, rekao je Janči.

Istaknuo je kako je to pokazatelj da se svi planovi i projekti realiziraju dobrom dinamikom te da će opet imati rekordno izvršenje proračuna na kraju godine.

Neke od važnijih investicija su izgradnja Centra za osobe s invaliditetom i dogradnja dječjeg vrtića Maslačak.

Tu su i dva nova projekta, izgradnja ograde oko odlagališta otpada i nabava kompaktora koje sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a zadnji projekt zbog kojeg se ide u rebalans je uređenje glavnog gradskog trga.

“I nakon jedanaest mjeseci financije Grada i ustanova su stabilne, kao i realizacija svih projekata”, istaknuo je Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti