Petak, 19. srpnja 2024.

Hrvatske rukometašice velikim preokretom do pobjede protiv Argentine

Iako je Argentina vodila rezultatom 21:19 tek 10 minuta prije kraja, uspjele su Kraljice šoka u burnoj završnici velikim preokretom stići do prvih bodova u drugom krugu

- Oglas -

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Danas su Hrvatice, oslabljene neigranjem Ćamile Mičijević, Dore Krsnik i Ivane Dežić, pobijedile Argentinu. Reprezentaciji su priključene Tena Petika (Lokomotiva) i Gabriela Gudelj (Zrinski) nakon cijelog dana na putu, te nisu odradile niti jedan trening s ekipom.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija // Foto: IHF/HRS

Iako je Argentina vodila rezultatom 21:19 tek 10 minuta prije kraja, uspjele su Kraljice šoka u burnoj završnici velikim preokretom stići do prvih bodova u drugom krugu. Rezultat je na kraju bio 28:22.

- Oglas -

Protiv Japana su naše djevojke pale u završnici, ali sad su ipak imale veću rotaciju pa je scenarij bio drugačiji. Sjajnom serijom od 9:1 stigle su hrvatske rukometašice do zasluženog slavlja.

Najefikasnija je bila Stela Posavec s osam pogodaka, dok su Valentina Blažević i Katarina Ježić dodale po četiri. Zapaženu rolu u obrani u završnim je minutama imala Tena Petika.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u petak u 20.30 sati protiv domaćina Španjolske.

Snježana Petika
Ljerka Vresk, Snježana Petika, Nenad Šoštarić i Matija Bilušić // Foto: IHF/HRS

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti