Srijeda, 17. travnja 2024.

Hrvatski biskupi odlučili donirati 7 milijuna kuna za pomoć stradalima u potresu

O daljnjoj pomoći stradalima raspravljat će se na predstojećem plenarnom zasjedanju HBK-a kada će, nakon analize situacije na terenu i utvrđivanja potreba pomoći, biskupi odrediti i druge načine mogućeg djelovanja

- Oglas -

Hrvatska biskupska konferencija uputit će idućih dana sedam milijuna kuna žurne financijske pomoći stradalima u potresu, kazao je generalni tajnik HBK-a doc. dr. Krunoslav Novak u programu Hrvatskoga katoličkog radija.

Pojasnio je kako je novac namijenjen najpotrebnijima u Sisačkoj biskupiji i Zagrebačkoj nadbiskupiji, piše Hrvatska katolička mreža.

Prema riječima doc. dr. Novaka, o daljnjoj pomoći stradalima raspravljat će se na predstojećem plenarnom zasjedanju HBK-a kada će, nakon analize situacije na terenu i utvrđivanja potreba pomoći, biskupi odrediti i druge načine mogućeg djelovanja.

- Oglas -

Dr. Novak najavio je i projekt uspostave kamp-kućica, odnosno stambenih kontejnera koje Hrvatski Caritas nastoji uspostaviti zajedno s Malteškim redom.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, koji je bio u obilasku potresom stradalog područja, rekao je da je zasad prikupljeno dovoljno materijalne pomoći, a svi zainteresirani mogu uplatiti novčana sredstva na račun Hrvatskog Caritasa i biskupijskih Caritasa.

“Crkva svoje vjernike neće ostaviti niti kad se ugase svjetla reflektora, kada dođu nove brige”, poručio je generalni tajnik HBK-a doc. dr. Novak u programu HKR-a.

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti