8 C
Zagreb
Četvrtak, 22. travnja 2021.

I Darko Sobota (HDZ) prisegnuo za zastupnika u Hrvatskom saboru

Darko Sobota u proteklih 11 godina obnašao je dužnost zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije, a zbog nespojivosti ovih dviju dužnosti, dao je ostavku na zamjeničku dužnost

Preporučujemo

U srijedu je održana konstituirajuća sjednica 10. saziva Hrvatskog sabora u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Za zastupnika u Hrvatskom saboru prisegnuo je i predsjednik koprivničko-križevačkog HDZ-a Darko Sobota. Tako će Koprivničko-križevačka županija i u netom započetom sazivu Hrvatskog sabora imati saborskog zastupnika iz redova HDZ-a.

“Darko Sobota u Hrvatskom saboru zastupat će interese ovoga kraja i boriti se za značajne infrastrukturne projekte bitne za razvoj Koprivničko-križevačke županije”, istaknuli su iz županijskog HDZ-a.

Darko Sobota u proteklih 11 godina obnašao je dužnost zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije, a zbog nespojivosti ovih dviju dužnosti, dao je ostavku na zamjeničku dužnost.

Od 1997. do 2003. godine, uz redovan posao, obnašao je i dužnost predsjednika Općinskog vijeća Općine Kalinovac, a od 2003. do 2009. godine profesionalno obnaša dužnost načelnika Općine Kalinovac. Od 17. svibnja 2009. godine obnašao je dužnost zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije.

Član je Hrvatske demokratske zajednice od 1991. godine, a obnašao je niz stranačkih dužnosti, dok je na mjesto predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije izabran 2012. godine. Ujedno je i član Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a. Hrvatski je branitelj i nositelj Spomenice domovinskoga rata 1990. – 1992. godine.

Darko Sobota u Hrvatskom saboru
Darko Sobota u Hrvatskom saboru // Foto: HDZ KC-KŽ županije

Najnovije objave