Srijeda, 22. svibnja 2024.

I Vijetnamke stižu na Virovsku prkačijadu, pripremit će nam tradicijsku slasticu svoje zemlje

Riječ je o malim narančastim kuglicama posipanim sezamom ili zlatno smeđom karamelom kakve ćete lako pronaći u svakoj maloj tržnici u Vijetnamu

- Oglas -

Na ovogodišnju Virovsku prkačijadu stižu i dvije gošće iz Vijetnama. Ho Thì Lan dolazi iz grada Vũng Tàu, u pokrajini Bà Rịa Vũng Tàu. S njom stiže i Thi Yen Nguyen.

Vũng Tàu je najveći grad pokrajine Bà Rịa–Vũng Tàu u južnom Vijetnamu. To je ekonomsko, financijsko i kulturno središte pokrajine te popularno turističko središte u južnom Vijetnamu. Područje grada je 140 četvornih kilometara, a sastoji se od 13 gradskih četvrti i jedne općine Long Sơn Island.

– Neobično mi je drago što su se ove dvije simpatične Vijetnamke odazvale našem pozivu i što će biti u društvu ‘prkačica’ – rekao nam je Stjepan Odobašić, novinar, inicijator i autor Virovske prkačijade i dodao:

- Oglas -

– Vijetnam sam proputovao gotovo od sjevera do juga i posebno me veseli što će naši Podravci i gosti kušati dio čarobne slastičarske baštine Vijetnama. Vijetnamska kuhinja je inače jedna od najboljih na svijetu. Lan je oduševljena s Hrvatskom. Rekla mi je da je Hrvatska impresivna zemlja te da je oduševljena s našom kulturom. Ona od nedavno živi ovdje, sviđa joj se način života, impresionirana je gostoljubivošću i srdačnošću naših ljudi.

Lan i Yen će pripremiti Bánh cam/bánh rán, kekse/prkače iz Vijetnama, inače tradicijsku slasticu ove zemlje.

– To su kuglice sa sezamom. Podsjećaju me na moje djetinjstvo i moju baku, vrijema kada smo kao djeca nestrpljivo očekivali njezin dolazak s tržnice jer smo znali da će svakome od nas kupiti komad tog čarobnog kolača. Riječ je o malim narančastim kuglicama posipanim sezamom ili zlatno smeđom karamelom kakve ćete lako pronaći u svakoj maloj tržnici u Vijetnamu. Kora je napravljena od ljepljivog rižinog brašna, pržena kako bi dobila zlatno smeđu boju, a iznutra je punjena zelenim grahom i s kokosom. Kada zagrizete oduševit će vas hrskavost korice i nježna slatkasta aroma nadjeva – otkrila je Ho Thì Lan.

FOTO Ovog vikenda održava se najslađa manifestacija na svijetu, dođite na devetu po redu Virovsku prkačijadu

Ugledni talijanski kuhari predstavit će slastice iz svoje zemlje na ovogodišnjoj Virovskoj prkačijadi

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti