Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Igre vatrogasne mladeži u Čakovcu okupile oko 250 natjecatelja

Posebno priznanje primili su najmlađi natjecatelji Zara Novak i Toma Sobočan, petogodišnjaci koji su izazvali simpatije brojne publike i ostalih natjecatelja, dok je Samuel Šarić proglašen najspretnijim voditeljem

- Oglas -

Dobrovoljno vatrogasno društvo Žiškovec u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada Čakovca i ove godine organizirao je Igre vatrogasne mladeži.

Jedinstveno je to natjecanje takvog tipa u Hrvatskoj, pa i u ovom dijelu Europe, čija atraktivnost privlači mnoge natjecatelje s područja Međimurske županije.

Natjecanje se sastoji od osam disciplina kojima se provjerava spretnost, brzina i umijeće rukovanja vatrogasnom opremom i to: štafetna utrka na 200 metara s preprekama, vježba s vatrogasnom brentačom, polaganje tlačnoga voda, rušenje mete, skakanje u vreći, pikado, gusjenica s ljestvama te slalom.

- Oglas -

Ovogodišnje natjecanje okupilo je oko 250 natjecatelja u 49 ekipa iz Međimurske županije, a najboljima su uručena odličja i priznanja.

Posebno priznanje primili su najmlađi natjecatelji Zara Novak i Toma Sobočan, petogodišnjaci koji su izazvali simpatije brojne publike i ostalih natjecatelja, dok je Samuel Šarić proglašen najspretnijim voditeljem.

U kategoriji pomladak žene, 1. mjesto osvojila je ekipa DVD-a Krištanovec, druga je bila ekipa DVD-a Domašinec, a 3. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Peklenica.

U kategoriji pomladak muški, pobijedila je ekipa DVD-a Mihovljan, srebro je osvojila ekipa DVD-a Žiškovec, a broncu DVD Sveti Križ.

U kategoriji mladež žene, pobjednice su iz DVD-a Krištanovec, drugoplasirana je ekipa DVD-a Šandorovec I., dok su trećeplasirane djevojke iz DVD-a Domašinec.

- Oglas -

U kategoriji mladež muški, 1. mjesto osvojila je ekipa DVD-a Krištanovec II. , 2. mjesto ekipa DVD-a Kuršanec, a na 3. mjestu natjecanje su završili članovi prve ekipe DVD-a Krištanovec.

Podršku ovom natjecanju dali su dopredsjednik Vatrogasne zajednice grada Čakovca Srećko Mrazović te župan Međimurske županije Matija Posavec koji su pohvalili organizaciju natjecanja.

– U Međimurskoj županiji se od svih županija najbolje, najmasovnije i najkvalitetnije radi s mladima, i zaista su pohvalne ove Igre kroz koje se na zabavan i prijateljski način vatrogastvo približava najmlađim generacijama – rekao je župan te čestitao sudionicima natjecanja.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Ovaj sadržaj donosimo u suradnji s Međimurskom županijom

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti