Petak, 29. rujna 2023.

IN MEMORIAM Preminuo Vjekoslav Flamaceta, bivši koprivničko-križevački dožupan

Bio je uvaženi prosvjetni djelatnik, istaknuti politički dužnosnik i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije u dva mandata

- Advertisement -

U 78. godini života preminuo je Vjekoslav Flamaceta, uvaženi prosvjetni djelatnik, istaknuti politički dužnosnik i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije u dva mandata (2001. – 2009. godine).

Rođen je u Ferdinandovcu 6. svibnja 1946. godine gdje završio i osnovnu školu. Školovanje je nastavio u Koprivnici, a na Pedagoškoj akademiji u Čakovcu završio je studij hrvatskog i ruskog jezika nakon čega je radio u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu kao nastavnik, pomoćnik ravnatelja i v.d. ravnatelja.

Obnašao je različite političke dužnosti među kojima se izdvaja dužnost zamjenika župana za društvene djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji koju je obnašao u dva mandata te kao član Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije gdje je aktivno sudjelovao i kao član različitih savjeta i odbora. Obnašao je i dužnost predsjednika Gradske organizacije SDP Đurđevac punih 20 godina i u to vrijeme je bio član Gradskog vijeća Grada Đurđevca.

- Advertisement -

Sudjelovao je i u organizaciji đurđevačke manifestacije Legende o Picokima, a posebno se ističe i njegov dugogodišnji rad na unaprjeđenju lovstva. Obavljao je poslove voditelja obrazovanja mladih lovačkih pripravnika u bivšoj općini Đurđevac i u Županijskom lovačkom savezu. Položio je ispite za predavača iz Prirodoslovlja divljači i Gospodarenja lovištem te ispit za ocjenjivanje lovačkih trofeja, a u dva mandata aktivno je radio kao član Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza te kao član i predsjednik Lovačkog saveza bivše općine Đurđevac i predsjednika Komisije za ustanovljenje lovišta.

U više mandata je bio predsjednik i potpredsjednik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije te predsjednik Kinološkog saveza Đurđevac. Aktivno je sudjelovao u radu lovačke udruge Fazan Ferdinandovac te je zbog predanog rada u lovstvu primio različite povelje i lovačka odlikovanja te najviše odlikovanje hrvatskih lovaca Zlatno lovačko odlikovanje svetog Huberta.

Vjekoslav Flamaceta je 2018. godine na svečanoj sjednici Županijske skupštine primio i Plaketu župana Koprivničko-križevačke županije za razvoj Koprivničko-križevačke županije iz područja lovnog gospodarstva, priopćili su iz županijske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti