Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Ivan Mikić i Dražen Ponjević najbolji su orači Virovitičko-podravske županije

Posebno je sve oduševio Filip Kecman Rađenović, a razlog je taj što ima samo 14 godina. Ide u Osnovnu školu Suhopolje, a da bi u subotu nastupio na 18. Županijskom prvenstvu orača morao je imati privolu roditelja

- Oglas -

Ivan Mikić (ravnjaci) i Dražen Ponjević (premetnjaci) prvaci su Virovitičko-podravske županije u oranju i nastupit će na Prvenstvu Hrvatske, koje će se 27. i 28. rujna održati na parcelama Agronomskog fakulteta Zagreb u Velikoj Gorici.

Ove godine u Orešcu je nastupilo 11 natjecatelja, a nagrade najboljima uručili su pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal i dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu Ivica Kisić.

Dražen Ponjević i Ivan Mikić
Mladi orači Dražen Ponjević i Ivan Mikić // Foto: Kristijan Toplak

Rezultati (ravnjaci): 1. Ivan Mikić (79,5 bodova), 2. Mateo Šimatić (52,5), 3. Dobrislav Babić (51), 4. Sandrino Čolak (49,5), 5. Filip Kecman Rađenović (41,5)

- Oglas -

Rezultati (premetnjaci): 1. Dražen Ponjević (95,5), 2. Andreas Begovac (73,5), 3. Kristijan Čiček (72), 4. Filip Nađaković (62,5), 5. Goran Šebalj (57), 6. Marino Krapac (52,5).

Posebno je sve oduševio Filip Kecman Rađenović, a razlog je taj što ima samo 14 godina. Ide u Osnovnu školu Suhopolje, a da bi u subotu nastupio na 18. Županijskom prvenstvu orača morao je imati privolu roditelja. Filip Kecman Rađenović prvi put orao je ‘ravnjakom’ i zauzeo peto mjesto. Kaže kako će nagodinu biti spremniji i bolji.

Filip Kecman Rađenović
Filip Kecman Rađenović // Foto: Kristijan Toplak

Uz načelnika Općine Suhopolje Gorana Doležala, županijskog pročelnika za gospodarstvo i poljoprivredu Bojana Mijoka i predstavnika organizatora Siniše Hrgovića ovom natjecanju su, među ostalim, nazočili i načelnik Općine Sopje Berislav Androš i Općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić, a svojim dolaskom su podršku natjecateljima dali i zamjenik župana Marijo Klement i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

Pokrovitelj natjecanja je bila Virovitičko-podravska županija, a organizatori su bili Udruga orača Virovitičko-podravske županije, Općina Suhopolje i Ministarstvo poljoprivrede, priopćili su iz županijske uprave.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti