Subota, 30. rujna 2023.

Ivan Pal potvrdio da u ‘slučaju Pranjić’ pobjede nad Lokomotivom nisu imale nikakvu važnost

'Nisam sretan u kakvom je stanju klub, a nisam sretan ni rezultatima unazad zadnjih godina', rekao je Jakšić

- Advertisement -

Antonio Pranjić bio je otpisan i prije nego što je u dvije najvažnije utakmice sezone ostvario dvije sigurne pobjede protiv Lokomotive.

Potvrdio je to novinaru Glasa Podravine i Prigorja predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice Ivan Pal, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Rukometnog kluba Podravka.

– U tom trenutku je bilo logično da klub do kraja sezone preuzme njegov prvi suradnik, odnosno Pranjić. U međuvremenu smo došli u kontakt s Ivicom Obrvanom za kojeg je bespredmetno objašnjavati što njegovo ime znači u kontekstu domaćeg rukometa – rekao je Pal koji je prvi put službeno potvrdio Obrvanov dolazak.

- Advertisement -

Dodao je kako je prednost Obrvana nad Pranjićem ta što ovaj ima veće trenersko iskustvo.

– Naravno, mi bismo silno željeli da Pranjić ostane u klubu i upravo sada se s njim razgovara o konkretnoj ponudi. Mi ga vidimo kao direktora omladinskog pogona – kazao je Pal.

Ako Pranjić odbije ponudu, vrata kluba za povratak će mu uvijek biti otvorena, naglasio je Pal i dodao još nešto:

– Ipak, moram reći da osvajanje kupa u Poreču nije vrhunski rezultat. Vrhunski rezultat u prošloj sezoni bilo bi osvajanje kupa prvenstva i prolazak grupe u Europskoj ligi. Dobro je da smo osvojili kup u Poreču, ali to nije nešto fenomenalno – zaključio je Pal.

Željko Babić
Trener Željko Babić // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Valja ovdje dodati da je prvenstvo i Europsku ligu kompromitirao bivši trener Željko Babić, kojeg je kao stručnjaka s iskustvom dovelo vodstvo kluba s velikim očekivanjima.

- Advertisement -

Jedini mali problem bio je taj što Babić nikad ranije nije radio u ženskom rukometu. Možda će Obrvan, koji je dosad također radio samo s muškarcima, ipak biti uspješniji sa ženama.

Kad već Pranjić zapravo nije imao nikakve šanse, iako su uvjeravanja, navodno, bila drugačija…

Na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice vijećnik Mreže Ivica Suvalj upitao je gradonačelnika zašto Pranjić nije dobio priliku nastaviti kao trener Podravke, unatoč tome što se dokazao osvajanjem Kupa.

– Što se tiče RK Podravke tu ćete se morati obratiti predsjedniku gradskog vijeća Ivanu Palu (HSS), ujedno i predsjedniku Nadzornog odbora RK Podravke. Nisam sretan u kakvom je stanju klub, a nisam sretan ni rezultatima unazad zadnjih godina – odgovorio je Mišel Jakšić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti