Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Ivica Suvalj, kandidat za gradonačelnika: ‘Jakšić nije radio iskreno, otvoreno i transparentno, a Grad Koprivnica je prezadužen’

Suvalj je u prošla dva mandata gradski vijećnik i kaže da je kroz to razdoblje stekao dovoljno političkog znanja i iskustva da zna kako se Koprivnica sada vodi, a kako se Koprivnica može i treba voditi. Kandidat za njegova zamjenika bit će Goran Pakasin. Mreža i HNS, uz HDS, imat će i zajedničku listu za Gradsko vijeće

Preporučujemo

Ivica Suvalj iz Mreže nezavisnih lista kandidat je za gradonačelnika Koprivnice na predstojećim lokalnim izborima. Goran Pakasin iz HNS-a, pak, kandidat je za njegovog zamjenika.

Suvalj je u prošla dva mandata gradski vijećnik i kaže da je kroz to razdoblje stekao dovoljno političkog znanja i iskustva da zna kako se Koprivnica sada vodi, a kako se Koprivnica može i treba voditi.

– U svom obraćanju za govornicom tijekom ova dva mandata, ali i putem medija priopćavanja uvijek sam govorio istinito, otvoreno, argumentirano i odgovorno. To mi daje jedan legitimitet da mogu pristupiti ovoj kandidaturi. Grad Koprivnica se već duže vrijeme ne vodi dobro. Kroz ovih osam godina gradski proračun je težak preko milijardu i dvjesta milijuna kuna. Unatoč toj ogromnoj svoti novca Grad Koprivnica ni dan-danas nema jednosmjensku nastavu, koja se obećava već više od 20 godina. Grad Koprivnica nema ni novih investicija ii novih tvrtki u kojima bi naši ljudi radili. Paradoksalno je da Grad Koprivnica već dugi niz godina stipendira naše studente, što je dobro i to treba nastaviti, ali žalosno je da se oni nakon fakulteta ne vraćaju u Koprivnicu jer nemaju posla, nego odlaze živjeti u druge gradove i u druge županije – istaknuo je Suvalj, koprivnički vjeroučitelj, glazbenik i političar.

Ivica Suvalj
Ivica Suvalj (Mreža), kandidat za gradonačelnika Koprivnice // Foto: Zvonimir Markač

U svom predstavljaju rekao je da neće obećati novi gradski trg, uređene bedeme, multimedijalnu dvoranu, koprivnički Lisinski, otvorene bazene ni nogometni kamp zato “što smo se tih i takvih obećanja dovoljno naslušali”.

– Jedino što mogu obećati, odgovorno i to tvrdim, ako me izaberete za gradonačelnika, da ću biti čovjek koji će sve svoje znanje i sposobnosti staviti na dobro ovoga grada. To je jedino moje obećanje. I neće se dogoditi više da se neke odluke donose tajno i da se građane dovodi pred gotov čin, kao što je bilo s proširenjem kompostišta u Herešinu. Podsjećam da se više od tri mjeseca tajno dovozio biootpad iz Samobora i mještani Herešina dovedeni su pred gotov čin. Ni mjesni odbor o tome ništa nije znao, a kamoli cijela Koprivnica – poručio je Suvalj.

Naglasio je da su se tajno dizali i krediti i od gradskih vijećnika tražilo se da daju suglasnost za kredite koji su već podignuti.

– Također, neće se više događati da se poduzetnicima i obrtnicima naplaćuju krediti za nešto što je već otplaćeno. Podsjećam da je kredit za pročistač, kojeg su među ostalim plaćali i poduzetnici, gospodarstvenici, istekao u prosincu, a njima se do listopada iduće godine naplaćivao taj kredit. Nitko iz Grada Koprivnice ili Komunalca nije o tome obavijestio. To se više neće događati – rekao je Suvalj, dodavši kako će kao gradonačelnik transparentno voditi Koprivnicu i da će javnost o svemu biti pravovremeno informirana.

Goran Pakasin, kandidat za dogradonačelnika, kazao je kako mu je zadovoljstvo što su se našli u programu i što su pronašli ‘zajednički jezik’ s Mrežom.

– Koprivnica ne smije postati spavaonica Zagreba i okolnih županija. Treba maksimalno dati vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu. Treba ojačati gospodarstvo i otvoriti nova radna mjesta za naše mlade snage. Posla ima puno, ali mi smo spremni za njega – istaknuo je Pakasin, inače zaposlen u koprivničkoj Elektri.

Na novinarska pitanja kako ocjenjuje rad aktualnog gradonačelnika Mišela Jakšića (SDP), smatra li da je Koprivnica prezadužen grad i zbog čega u ovoj koaliciji nema i HDZ-a, s kojim se surađuje na razini županije, Suvalj je odgovorio:

– Mislim da gradonačelnik Jakšić nije radio iskreno, otvoreno i transparentno. Mislim da se moglo puno bolje. Često sam puta stekao dojam da on vlada ovim gradom, a ne da služi. Da, mislim da je Grad prezadužen. Sigurno je oko 100 milijuna kuna dug grada, zajedno s gradskim tvrtkama. Što se tiče koalicije s HDZ-om, on se odlučio na lokalne izbore ići samostalno. Do sada sam kao gradski vijećnik s njima dobro surađivao i ne vidim razloga zbog čega naša suradnja ne bi bila moguća i nakon ovih izbora.

Suvalja su novinari pitali i kakav je njegov konkretni stav o Piškornici.

– Piškornica je problem koji traje već 40 godina. Jedino što želim je da država kroz svoje programe sanira taj otpad i da se tamo to sortira na zadovoljavajući način i za ljude i za okoliš. To je moj stav o Piškornici. Ne mogu ništa drugo reći nego da i kao gradonačelnik učinim sve da se Koprivnica dovede u najbolji mogući red u našim mogućnostima – zaključio je Suvalj.

Na listi za koprivničko Gradsko vijeće, osim kandidata iz Mreže i HNS-a, bit će i oni iz HDS-a. Imat će zastupljenost žena, kažu, preko 40 posto, a kandidate će tek predstaviti u narednom razdoblju.

Miljenko Flajs
Miljenko Flajs (Mreža) // Foto: Zvonimir Markač
- Advertisement -

Najnovije objave