Nedjelja, 5. veljače 2023.

Iznenada preminuo poznati novinar i urednik Mario Prizmić

Tijekom bogate novinarske karijere Maro je izvještavao za vodeće hrvatske medije

Preporučujemo

Tužna vijest o iznenadnoj smrti dugogodišnjeg novinara i urednika Marija Prizmića potresla je i rastužila brojne njegove prijatelje i kolege. Maro, kako su ga zvali prijatleji i kolege, prerano je preminuo u 52. godini života. Tijekom bogate novinarske karijere Maro je izvještavao za vodeće hrvatske medije, a više godina bio je novinar u crnoj kronici i noćni urednik u Jutarnjem listu. U novinarstvu je proveo gotovo 30 godina.

Iz Zagreba, u kojem je proveo velik dio života, a u koji ga je dovela strast prema novinarstvu pa je upisao i završio Fakultet političkih znanosti, vratio se u rodni Dubrovnik, koji je volio i uvijek o njemu rado pričao, piše Jutarnji list.

Svojedobno je Mario Prizmić za portal Danas ispričao samo jednu od svojih epizoda, a koja dovoljno govori o hrabrosti i humanosti kojom je pristupao novinarstvu kao pozivu, a ne poslu. Našao se, naime, 2000. godine kao novinar crne kronike na terenu gdje je u Zagrebu muškarac prijetio da će se raznijeti plinskom bocom.

– S obzirom da situacija nije bila niti malo bezazlena, policajci uopće nisu niti pomišljali da od novinara zatraže da odu s mladićem razgovarati, iako je to bio njegov uvjet. Uopće ne znam kako mi je to došlo u glavu, ali u jednom trenutku sam samo došao do najbližeg policajca i predložio mu da pita nadređenog mogu li ja otići gore pregovarati s njim, s obzirom na to da je tražio razgovor s novinarima. Bez razmišljanja je odbio moj prijedlog. Zamolio sam ga da ipak pita tadašnjeg zapovjednika specijalaca te da ću na svoju ruku ići gore i preuzeti svu odgovornost. Rekao sam mu i kako bi to moglo samo pomoći, a ne odmoći, ispričao je Mario Prizmić, stoji u In memoriamu kolegi Prizmiću u Jutarnjem listu.

Počivao u miru!

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti