Utorak, 27. rujna 2022.

Jasmina Stričević: Koprivnički sportaši su svojim radom i rezultatima zaslužili još bolje uvjete

Dosta se klubova u potpunosti orijentiralo na mlade, na djecu, i mislim da su rezultati odlični s obzirom na vrijeme korone i otežanih uvjeta koji su se mijenjali iz tjedna u tjedan, rekla je Jasmina Stričević

Preporučujemo

Iako su funkcionirali u otežanim uvjetima za vrijeme pandemije koronavirusa, koprivnički amaterski sportaši radili su marljivo i predano te ostvarivali zapažene rezultate. O aktualnom trenutku koprivničkog sporta razgovarali smo s Jasminom Stričević, predsjednicom Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice.

– U ovom razdoblju otkako se pojavila korona pa do sadašnjeg, čak bih rekla normalnog funkcioniranja, naše su udruge uložile izniman trud. Bilo je baš pozitivno s njihove strane da nisu odustajali, da se treniralo i vani ako se u dvorane nije moglo. Naša Mala sportska škola se tako dobro organizirala da se vježbalo kod gimnazijske dvorane ili na igralištu kod Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’. Pronalazile su se razne mogućnosti da se nastavi trenirati, a to je potvrdilo i ono što stalno naglašavamo, da smo pravi grad sporta – istaknula je Jasmina Stričević.

Grad Koprivnica u sklopu svog proračuna izdvaja značajna sredstva za djelovanje sportskih klubova i udruga koji su članovi Zajednice.

– Sredstva su i u 2021. i u 2022. ostala na istoj razini, u programu javnih potreba imamo predviđeno 7.440.000 kn. Kroz cijelo vrijeme pandemije sredstva su klubovima bila nešto manja samo za razdoblje kad se apsolutno ništa nije događalo. Zahvaljujemo gradu što je podržao sport i omogućili nam da se krene, a mislim da sad krećemo punom parom u provođenju svih aktivnosti za koje su građani i naši sportaši bili zakinuti.

Jasmina Stričević
Gradonačelnik Mišel Jakšić, Dunja Međurečan i Jasmina Stričević na svečanom proglašenju najboljih sportaša Koprivnice // Foto: RK Podravka

Kad su u pitanju sportaši, neizostavna tema je infrastruktura. S izgradnjom novih dvorana riješit će se dio problema, ali na velike poteškoće u radu žale se i amaterski nogometaši, pogotovo iz klubova i nogometnih škola koji okupljaju velik broj djece.

– Suradnja između udruga i Zajednice je jako dobra. Mi u Zajednici dobivamo informacije vezane uz probleme koji se pojavljuju u udrugama i nastojimo im pomoći i što se tiče infrastrukture, u skladu s našim mogućnostima. S druge strane, Grad Koprivnica rješava infrastrukturu, također koliko je to moguće. Izgrađena je sportska dvorana Osnovne škole ‘Đuro Ester’, krenuo je projekt izgradnje prostorija Nogometnog kluba Močile, imat ćemo sad i dvoranu u novoj školi Podolice, koja će biti prikladna i za sportske udruge. Napravljeno je i nogometno igralište kod bazena Cerine za Školu nogometa Grada Koprivnice. Naravno, nije sve idealno, problemi postoje. Primjerice, Atletski klub Koprivnica postiže sve bolje rezultate, a nema odgovarajuće uvjete, ni pravu atletsku stazu. Pokušavaju se pronaći načini da se i njima pomogne. I kuglači imaju određenih problema s Kuglanom, i tu se traže rješenja. Grad ulaže, i svakako je pozitivno to što u Gradu ima razumijevanja i što se problemi nastoje rješavati. Udruge su toliko aktivne da im treba podići kvalitetu postojeće infrastrukture ili omogućiti novu jer imaju velik interes djece. Nogometni tereni su krcati…

Prve ekipe Slavena Belupa i Podravke Vegete su profesionalni sportski kolektivi, njih ćemo ovaj put ostaviti sa strane. Kako kao predsjednica Zajednice komentirate rezultate koprivničkih sportaša amatera?

– Sve udruge koje su u natjecateljskom dijelu imaju dobre rezultate. Pojedinke i pojedinci uvijek iskoče, ali oni su rezultat rada u klubovima, od boksača i hrvača pa do atletičara. Tenisači su ušli u viši rang, mladi rukometaši imaju dobre rezultate… Dosta se klubova u potpunosti orijentiralo na mlade, na djecu, i mislim da su rezultati odlični s obzirom na vrijeme korone i otežanih uvjeta koji su se mijenjali iz tjedna u tjedan.

PAN ljetna liga Koprivnica - Jasmina Stričević i Filip Peroković
Jasmina Stričević na Pan Ljetnoj ligi Koprivnica // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Mjere su popustile, dojam je da je ono najgore kad je u pitanju korona iza nas…

– Sad se trebamo vratiti u pravu aktivnost, u ono vrijeme prije pandemije, i nastojati krenuti u daljnje poboljšanje infrastrukture udrugama. Pokušat ćemo preko europskih fondova riješiti probleme koji su gorući. Napravljena je i strategija razvoja Grada do 2030. godine u kojoj su sadržani i sportski infrastrukturni objekti. Nastojimo biti spremni za prijavu na fondove kako bismo pokušali doći do potrebnih sredstava – zaključila je Jasmina Stričević.

- Advertisement -

Najnovije objave