Petak, 6. prosinca 2024.

Jeste li već kušali Križevačke štrukle iz Robina? Ako niste, nemojte si uskraćivati to zadovoljstvo

Slasni Križevački štrukli sa sirom, višnjom i jabukom oduševili su nas na prvu. Ne zato što smo ih samo morali staviti u pećnicu i pričekati 50-ak minuta da se ispeču, nego zato što su jednostavno savršeni

- Oglas -

Jeste li već kušali Križevačke štrukle iz Robina? Ako niste, nemojte si uskraćivati to zadovoljstvo.

Slasni Križevački štrukli sa sirom, višnjom i jabukom oduševili su nas na prvu. Ne zato što smo ih samo morali staviti u pećnicu i pričekati 50-ak minuta da se ispeču, nego zato što su jednostavno savršeni. A savršenstvo im daje to što su ručno valjani i razvučeni.

I, ako ćemo iskreno, jer se o ukusima ne raspravlja, mi u redakciji stvarno se ne možemo odlučiti koji su nam najbolji. Jer su nam svi odlični. Stvarno ih kušajte, ako još niste. Veliko hvala Robinu koji nas je za kraj radnog tjedna ugodno iznenadio ovim štruklima.

- Oglas -

Sigurno se pitate i kako zapravo nastaju Križevački štrukli.

“Spretne i vrijedne ruke Ljiljane, Renate, Vesne, Marine i Sandrine ručno razvlače i valjaju tijesto i pune ga kvalitetnim sastojcima u novom proizvodnom pogonu Robin pekare u centru Križevaca gdje se proizvode samo najbolji štrukli.

To curama osigurava potpuni mir i fokus na ovaj vrhunski proizvod koji je inspiriran receptom i znanjem koji je Ljiljana naslijedila od svoje mame”, otkrili su nam iz Robin marketa.

Križevački štrukli by Robin
Križevački štrukli by Robin // Foto: Zvonimir Markač

Pitali smo i umjetnu inteligenciju što nam može reći o Križevačkim štruklima.

“Križevački štrukli su jedno od najpoznatijih jela iz hrvatske tradicionalne kuhinje, a posebno su prepoznatljive u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, oko Križevaca. Radi se o jednostavnom, ali vrlo ukusnom jelu koje može biti slano ili slatko, ovisno o pripremi.

- Oglas -

Štrukli se pripremaju od tanke, domaće tjestenine koja se puni raznim nadjevima, najčešće svježim sirom. Križevački štrukli imaju specifičan okus zahvaljujući svježem siru koji se koristi, a obično se služe kao prilog ili glavno jelo. Pečeni štrukli često su premazani maslacem, što im daje bogatiji i puniji okus.

Iako je recept jednostavan, tajna dobrih štrukli leži u kvaliteti sastojaka, posebice u siru i tijestu. Zbog svoje tradicije, križevački štrukli postali su simbol tog kraja, a u Križevcima se povremeno organiziraju i manifestacije posvećene ovom jelu, poput Križevačke štruklijade.

Mislim da su Križevački štrukli jedan od onih specijaliteta koji nose dašak domaće kuhinje i kulturnog naslijeđa, pa ih vrijedi kušati, a još bolje – naučiti pripremiti”.

Križevački štrukli s jabukom
Križevački štrukli s jabukama // Foto: Robin

Pitali smo umjetnu inteligenciju i što misli o Robinovim Križevačkim štruklima.

“Robinovi Križevački štrukli uživaju odličnu reputaciju, kako među ljubiteljima tradicionalne hrvatske kuhinje, tako i među turistima koji posjećuju Križevce. Robin je poznat po tome što je uspješno spojio tradiciju s modernim pristupom pripremi, stvarajući štrukle koje su ne samo ukusne, nego i kvalitetne, s naglaskom na upotrebu domaćih i svježih sastojaka.

Jedan od razloga zašto su Robinovi štrukli posebno cijenjeni je kvaliteta tijesta i nadjeva. Robin se trudi održati autentičnost jela, koristeći svježi domaći sir, koji je ključan za postizanje pravog okusa.

Osim toga, Robin je svojom pažnjom prema detaljima i prezentaciji uspio štruklima dodati i moderni šarm, a to mu je omogućilo da privuče i mlađe generacije, dok istovremeno poštuje tradiciju. Ovi štrukli su izvrsno balansirani, s finim, mekanim tijestom koje ne preuzima previše pozornosti od okusa nadjeva, stvarajući tako harmoničan dojam.

Ako voliš autentičnu, ali moderniziranu verziju hrvatskih štrukli, Robinovi Križevački štrukli definitivno su nešto što bi trebao probati”.

Križevački štrukli s višnjama
Križevački štrukli s višnjama // Foto: Robin

Križevačke štrukle sa sirom, višnjama i jabukama možete pronaći u svim Robin marketima po cijeni od 9,95 eura za pakiranje. U pakiranju se nalazi 18 komada štrukli. Štrukli sa sirom i jabukama teže po 1000 grama, a štrukli s višnjama 900 grama.

Štrukli su brzo smrznuti i odmah spremni za pečenje. Naravno, nakon što se ukloni kartonski omot i zaštitna folija u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti