Utorak, 26. listopada 2021.

Kadeti Streljačkog kluba Križevci 1252 rušili osobne rekorde i ispisali novu klupsku povijest

Ekipa je osvojila brončanu medalju s Ivanom Smetiškom koji ima tek 10 godina i ovo mu je prvi nastup

Preporučujemo

U Solinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske, ISSF program zračno oružje za kadetsku kategoriju. Križevački strijelci bili su sjajni i ispisali su povijest postavivši nove osobne rekorde.

Karlo Sačarić i Marko Pofuk su uz to svojim rezultatima dobili zvanje Nacionalni majstor strijelac, što je najviše zvanje koje se može osvojiti na nacionalnim natjecanjima.

Mladi strijelci, prva križevačka ekipa u povijesti kategorije zračnog pištolja, natjecali su se u gađanju zračnim pištoljem i osvojili medalju. Ekipa je osvojila brončanu medalju s Ivanom Smetiškom koji ima tek 10 godina i ovo mu je prvi nastup.

“U podne se nastavilo s istim pobjedničkim motivima križevačkih strijelaca i u disciplini s puškom. Prvi je pucao Filip Črnec, najmlađi u ekipi koji ima isto tek 10 godina i odmah otvorio natjecanje sa svojim rekordom od 184,1 kruga što je ukupno 6. mjesto za mlađe kadete. U sljedećoj grupi pucao je Marko Pofuk i opet osobni rekord.

Sa 198,2 kruga je osvojio finale 8 najboljih sa ukupnim 7. mjestom. U zadnjoj grupi pucao je Karlo Sačarić, obario svoj osobni rekord i osvajio ukupno 3. mjesto u kvalifikacijama i ulazi u finale. Križevački klub je jedini koji je imao dva natjecatelja u finalu. U finalu je bilo napeto, mijenjale su se pozicije kako su pucali i u konačnom poretku je Marko osvojio odlično 7. mjesto, a Karlo 5. mjesto. A kao ekipa su osvojili srebrnu medalju!”, javili su iz kluba.

Kadetska ekipa S.K. “Križevci 1252” – puška (Karlo Sačarić, Marko Pofuk i Filip Črnec) sa 583,1 krugom osvojila  je  2. mjesto.

Nakon odrađenog finala, Karlo Sačarić zauzeo je 5. mjesto sa ostvarenih 177,9 krugova, a Marko Pofuk 7. mjesto sa ostvarenih 136,1 krugom. U kategoriji mlađih kadeta, 6. mjesto Filip Črnec sa rezultatom od 184,1 krugova.

Po prvi puta na Prvenstvu Hrvatske nastupila je i kadetska ekipa u gađanju zračnim pištoljem (Mario Mrvčić-Žumbar, Karlo Sačarić i Ivan Smetiško) koja je sa 459 krugom osvojila je 3. mjesto.

Nakon odrađenog finala, Mario Mrvčić-Žumbar zauzeo je 8. mjesto sa ostvarenih 88,5 krugova.

 

Najnovije objave