Ponedjeljak, 29. studenoga 2021.

Kakav je vozni park na Sveučilištu Sjever?

Rektor, prof. dr. sc. Marin Milković, kazao je da posjeduju službene automobile, ali sva su kupljena iz vlastitih sredstava i dotacija, dakle niti jedan nije kupljen novcima iz državnog proračuna

Preporučujemo

Portal Srednja.hr istražio je kakvi su vozni parkovi hrvatskih javnih sveučilišta pa smo tako doznali i kakva je situacija po tom pitanju na Sveučilištu Sjever koje djeluje u Koprivnici i Varaždinu.

Rektor, prof. dr. sc. Marin Milković, kazao je da posjeduju službene automobile, ali sva su kupljena iz vlastitih sredstava i dotacija, dakle niti jedan nije kupljen novcima iz državnog proračuna.

Dodao je kako nemaju zaposlenih službenih vozača, ali su u dugoročnom planu i po odobrenoj sistematizaciji za to predvidjeli dva radna mjesta, po jedan za svaki grad u kojem djeluje Sveučilište Sjever.

Peugeot 508 iz 2014. vozi rektor, Mazda 626 iz 2016. i Renault Scenic iz 2015. su od prorektora, a Peugeot 308 iz 2010. godine ima opću namjenu, koristi ga tajništvo i računovodstvo, a služi i za dostavu u Varaždinu.

Nissan Leaf, električni automobil, kupljen je 2019. kao subvencija Ministarstva zaštite okoliša, odnosno preko Fonda za zaštitu okoliša. Ima opću namjenu, koristi ga tajništvo i služi za dostavu u Koprivnici te za potrebe prorektora u Koprivnici.

“Kampus u Koprivnici je ‘zeleni’ i u njega odlukom Grada mogu ulaziti samo električna vozila, a imamo i električnu punionicu u kampusu”, pojasnio je rektor Milković.

Također, pohvalio se i kako imaju i 20 električnih bicikala te punionicu za njih.

Usto, imaju i 100 običnih bicikala, a sve su ih uspjeli nabaviti kroz EU prekogranični projekt u suradnji s Gradom Koprivnicom i Sveučilištem Panonia iz Mađarske.

– Imamo i električnu punionicu u kampusu u Varaždinu, ali samo za automobile – kaže rektor.

Naglasio je i kako prema potrebi, ako im nedostaju prijevozna sredstva, u slučaju kvarova ili za studentske sportske udruge ili putovanja većeg broja nastavnika ili studenata, unajme dodatni automobili ili kombi.

Otkrio je i kako unajmljuju autobuse za terensku nastavu i studijska putovanja studenata.

– Ove godine u planu je nabavka vlastitog kombija za sportsku udrugu te dostavnog kombija za novi studentski restoran u Križevcima, a iduće zamjena službenog vozila rektora istovjetnim ili sličnim – naravno, ako to Središnji državni ured za javnu nabavu Republike Hrvatske prethodno odobri – zaključio je rektor Milković.

Najnovije objave