Nedjelja, 2. listopada 2022.

Kamp prijateljstva na Šoderici, roditelji i svi članovi ronilačkog kluba družili se i zajedno roštiljali

Najmlađi su učili plivati i roniti na dah, veslalo se, skakalo u vodu, a izlet do Drave rezultirao je plivanjem niz dravski rukavac što je jednako oduševilo djecu i roditelje

Preporučujemo

Obzirom da Ronilački klub ‘Šoderica’ posljednjih godina ima velik broj djece i mladih koji marljivo treniraju i postižu sjajne rezultate na natjecanjima, rodila se prošle godine ideja o kampu uz jezero Šoderica, a prostor ispred klupskog objekta je kao stvoren za to.

Rečeno-učinjeno. I evo, za vrijeme ovog produženog vikenda (5.8.-8.8.) organiziran je već treći kamp, ali ne samo za djecu, nego i za njihove roditelje, a i ostale članove Kluba. Svi su oni sudjelovali u postavljanju šatora, pripremi hrane, pranju posuđa, roštiljanju i drugim stvarima.

Uz redovni trening plivanja djeca su trenirala i pronalaženje orijentira u vodi pomoću kompasa, a uz obaveze je bilo i puno zabave za velike i male. Igrala se odbojka na pijesku, mali nogomet, pikado, skrivača, a neki su se okušali i u karaokama. Najmlađi su učili plivati i roniti na dah, veslalo se, skakalo u vodu, a izlet do Drave rezultirao je plivanjem niz dravski rukavac što je jednako oduševilo djecu i roditelje. To je bio ‘spust za pamćenje’.

Posljednjeg dana organizirano je natjecanje u traženju orijentira u vodi , koje je završeno
podjelom medalja natjecateljima. Unatoč višednevnom boravku u prirodi, svima se činilo
prekratko. Bez obzira na razlike u godinama svi su uživali, stara prijateljstva su postala
čvršća, nova su stvorena, a sjećanje na te trenutke zajedništva sigurno će svi pamtiti još
dugo. U ovo pandemijsko vrijeme ti su trenuci dragocjeni.

- Advertisement -

Najnovije objave