Subota, 24. rujna 2022.

Koprivničanac Sandro Frankol dominirao je u Austriji, a u Hrvatskoj je proglašen najboljim hrvačem lige

Zahvaljujem obitelji, trenerima, kolegama u oba kluba, i, naravno, zaručnici Emmi. I njihova je uloga imala velik značaj u mom uspjehu, rekao je Sandro

Preporučujemo

Koprivnički hrvač Sandro Frankol imao je izuzetno napornu, ali i uspješnu završnicu prošle sezone. Nastupao je paralelno u Austriji i Hrvatskoj, osvojio je dva ekipna četvrta mjesta, a dobio je i dva posebna priznanja.

– Dosta dugo nisam hrvao vani. Prije par godina imao sam klub u Njemačkoj, nakon toga sam s Varaždinom osvajao naslove prvaka. Nemam nekih velikih reprezentativnih ambicija jer zbog posla i svega ostalog ne mogu previše izbivati od kuće. Stoga sam odlučio prihvatiti poziv iz Austrije – rekao je Sandro Frankol.

Frankol u Austriji
Hrvački mečevi u Austriji su pravi spektakl za natjecatelje i publiku // Foto: Privatna arhiva

Prevagnula je kod njega želja za hrvanjem, a nije nevažna bila ni činjenica da se u Austriji od tog sporta živi puno bolje nego kod nas.

– Vrata u Austriji otvorila su mi se slučajno. Moj prijatelj Saša Petak radi u Austriji kao trener, pitao me imam li želju doći u njegov klub Gotzis. Trebao je hrvača za malu kategoriju do 57 kg, pa je sve skupa ispalo dosta naporno jer ja inače imam dosta kilograma, oko 60 do 62. Nije lako cijelo vrijeme kontrolirati kilograme, ali bio je to za mene izazov kojeg sam prihvatio – kazao je Sandro.

U Austriji je Frankol ostvario sedam pobjeda u osam mečeva.

– Konkurencija je prilično jaka, puno je hrvača iz Irana, Uzbekistana, Tadžikistana i ostalih zemalja koji žive i rade u Austriji. Dosta dobro je posložena ta njihova liga, ima i puno gledatelja. Organiziraju se tombole, naplaćuju se ulaznice, oni iz hrvanja naprave događaj, pravu feštu. Sve to privuklo me u Austriju.

Sandro Frankol
Sandro Frankol s najboljim hrvatskim hrvačima // Foto: Privatna arhiva

Od rujna do kraja prosinca Sandro je hrvao i u Austriji i u Hrvatskoj, gdje i dalje nastupa za varaždinsku Vindiju.

– Spojilo se 12 uzastopnih vikenda, plus neki kupovi i prvenstva ovdje, bilo je to stvarno vatreno razdoblje. Malo sam se i zasitio hrvanja, no dobro sam se odmorio i krećem dalje u nove pobjede – najavio je ovaj uspješni koprivnički hrvač.

Za Vindiju je ostvario stopostotni učinak, pet pobjeda u pet mečeva, te je doprinio osvajanju četvrtog mjesta u ekipnoj konkurenciji u Premijer ligi. Primio je i nagradu za najboljeg seniora na razini kluba, kao i lentu ‘Slavko Koletić’ namijenjenu najboljem hrvaču lige.

– Zahvaljujem obitelji, trenerima, kolegama u oba kluba, i, naravno, zaručnici Emmi. I njihova je uloga imala velik značaj u mom uspjehu.

Sandro Frankol
Sandro Frankol s lentom ”Slavko Koletić’ za naboljeg hrvača hrvatske lige // Foto: Privatna arhiva

Uspješni koprivnički hrvač otkrio nam je i važne novosti na privatnom planu.

– U prvoj dijelu ove godine vjerojatno neću hrvati. U svibnju se ženim, pripreme su u jeku. Nema više skidanja kila, nego moram povećati kilažu – uz smijeh je zaključio Sandro Frankol, koji će se hrvačkim izazovima vratiti u drugoj polovici godine.

- Advertisement -

Najnovije objave