Četvrtak, 22. veljače 2024.

Koprivnička Osnovna škola ‘Antun Nemčić Gostovinski’ dobila platinasti status Međunarodne Ekoškole

Uzvanicima se uvodno obratio ravnatelj škole Darko Sočev koji je istaknuo važnost očuvanja okoliša i potrebe za pametnim i ekološkim promišljanjem naše svakodnevice

- Oglas -

Svečanim postavljanjem zelene zastave na pročelje škole u Osnovnoj školi ‘Antun Nemčić Gostovinski’ obilježeno dobivanje prestižnog platinastog statusa Međunarodne Ekoškole.

Ovim statusom OŠ ANG je potvrdila svoju dugogodišnji predanost u ispunjavanju kriterija i implementaciji smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš u sklopu nastavnih programa i izvannastavnih aktivnosti. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a u ime Grada Koprivnice pročelnica Ana Mlinarić.

Uzvanicima se uvodno obratio ravnatelj škole Darko Sočev koji je istaknuo važnost očuvanja okoliša i potrebe za pametnim i ekološkim promišljanjem naše svakodnevice jer, kako je naglasio, bez prakticiranja temeljnih ljudskih vrednota i učenja najmlađih o važnosti čuvanja prirode neće biti održivog razvoja niti bolje budućnosti kojoj težimo.

- Oglas -
ANG
Foto: kckzz.hr

Zamjenik Ljubić je svim učenicima i djelatnicima uputio čestitku na ostvarivanju prestižnog statusa te naglasio:

– Već 22 godine ste uspješni u provođenju zelenih politika i ovo je nadogradnja vrlo lijepe priče. U nastavne procese i izvannastavne aktivnosti ste implementirali brigu za okoliš te potaknuli svijest mladih generacija, ali i nas zrelijih, o pitanjima okoliša i održivog razvoja. Iznimno je bitno od malih nogu djecu učiti o racionalnom korištenju energije i pravilnom zbrinjavanju otpada, a vaša je škola brojnim aktivnostima pokazala da ste usvojili znanja i vještine te da razvijate ekološku svijest. Primjer ste drugima i nadam se da će i ostali krenuti tim putem – kazao je zamjenik Ljubić.

Prigodnim riječima obratili su se i pročelnica Mlinarić koja je uz čestitku školi istaknula odličnu suradnju škole i gradske tvrtke Komunalac, zatim članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat koja je poručila da će i dalje sa školarcima raditi na eko projektima te predsjednik Udruge Lijepa Naša Mirko Ruščić koja je nacionalni koordinator Ekoškola u Republici Hrvatskoj.

Učenici su u sklopu obilježavanja stjecanja statusa Međunarodne Ekoškole za sve učenike i prisutne ravnatelje gradskih osnovnih škola pripremili i glazbeno-scenski program kojim je uveličana svečanost.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti