Subota, 25. ožujka 2023.

Koprivnička rukometašica Lara Pavlović nakon drame na Siciliji sreću je pronašla u Njemačkoj

Zaista sam zadovoljna, najbitnije od svega mi je da su uprava i trener korektni. Živim sa svojim Lukom, on je bio dio 'paketa' kad sam dolazila u Rostock, pa smo se ovdje zaista lijepo snašli i udomaćili, rekla je Lara

Preporučujemo

Lara Pavlović igrala je za seniorsku ekipu Podravke Vegete od 2016. godine, osvojila je dva prvenstva i Kup, ali je u kolovozu 2018. godine prešla na posudbu u redove Bjelovara.

Na polusezoni je otišla u Zrinski, a kako u koprivničkom klubu na nju nisu ozbiljnije računali, silno je željela otići iz Hrvatske i zaigrati negdje u inozemstvu.

– Tako sam poslije Zrinskog završila na Siciliji. Tamo sam se nažalost ozlijedila, pa je došlo do problema s upravom kluba u vezi operacije te sam odlučila raskinuti ugovor.

Lara Pavlović
Lara Pavlović u akciji na poziciji lijeve vanjske // Foto: Privatna arhiva

Tako se ispočetka idiličan boravak u Trapaniju pretvorio u dramu, a stanka je potrajala dulje vrijeme.

– Nakon godinu dana “pauze” od rukometa, javio mi se moj menadžer i ponudio mi Rostock kako bih se vratila igranju. Iako na početku nisam vjerovala da bih mogla ponovno igrati jer godinu dana bez sporta mi se činilo jako dugom stankom, a k tome je u prijašnjem ugovoru iz Italije stajala klauzula o odšteti koju bi klub morao platiti ako žele dobiti moje papire. Srećom, stanka je tu pomogla jer je prošlo više od 12 mjeseci od zadnje utakmice koju sam igrala pa po nekim zakonima to više nisu mogli tražiti. I eto, odlučila sam se vratiti na teren i jako mi je drago.

Lara Pavlović
Lara Pavlović u dresu Rostocka // Foto: Privatna arhiva

Trenutačno nastupa za Rostock u 3. Bundesligi. Njena borbenost i rukometno znanje došli su do izražaja te je Lara u ovoj sezoni bila među najboljim igračicama lige.

– Sezonu smo završile na šestom mjestu te smo time osigurale ostanak u ligi i ispunile očekivanja kluba. Zbog covida je puno klubova dobilo izravan prijelaz iz 4. u 3. ligu, te bi sad cijela jedna grupa od njih šest trebala ispasti iz 3. lige nakon odigravanja lige za ostanak. Meni ide dobro, igram na desnom beku i povremeno na krilu. Peta sam na listi strijelaca sa 105 golova u 18 utakmica. Naravno, želje i volje za napretkom uvijek ima.

Zadovoljna je uvjetima, ali i životom u Njemačkoj.

– Jesam, zaista sam zadovoljna, najbitnije od svega mi je da su uprava i trener korektni. Što se tiče Njemačke, nigdje nije kao doma, ali lijepo mi je, život je kvalitetniji ovdje. Živim sa svojim Lukom, on je bio dio ‘paketa’ kad sam dolazila u Rostock, pa smo se ovdje zaista lijepo snašli i udomaćili. Sa mnom u ekipi igra i Marina Ćorković iz Ivanića.

Lara Pavlović
Lara Pavlović // Foto: Privatna arhiva

Kako gledaš na svoje razdoblje u Podravki Vegeti i kako je uopće došlo do rastanka?

– Podravka će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu zato što sam ondje odrasla, bila je moj drugi dom. Tamo sam napravila svoje prve rukometne korake, upoznala divne ljude i zaista sam puno naučila. Drugi dio pitanja radije ne bih komentirala…

Lara kaže kako je potpuno posvećena sportu te joj takav stil života najviše odgovara.

– Moje ambicije su uvijek visoke, željela bih kroz godinu-dvije napredovati do Druge lige, potom isto tako i do Prve. Nadam se da će se ostvariti, ja ću dati sve od sebe.

Nedostaje li ti Koprivnica?

– Naravno, nema ljepšega nego biti doma sa svojom obitelji i među svojim ljudima. Sitno brojimo do godišnjeg pa ću opet uživati u svom rodnom gradu – zaključila je Lara Pavlović.

Foto: Privatna arhiva

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti