Utorak, 5. srpnja 2022.

Koprivnički gradonačelnik predstavnicima udruga, civilnog društva u kulturi i slobodnim umjetnicima uručio ugovore vrijedne 1,39 milijuna kuna

Još uvijek su otvoreni javni pozivi za sufinanciranje manifestacija, festivala, prijevoza i tehničke opreme/razglas i to do 15. prosinca 2022. godine, odnosno do iskorištenja sredstava

Preporučujemo

Predstavnicima udruga, civilnog društva u kulturi i slobodnim umjetnicima u ponedjeljak su u Gradskoj vijećnici u Koprivnici dodijeljeni ugovori za financiranje njihovih projekata.

Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti 1,39 milijuna kuna, od čega je udrugama građana dodijeljeno 490 tisuća kuna, a organizacijama civilnog društva u kulturi i samostalnim umjetnicima 900 tisuća kuna, izvijestio je Ured gradonačelnika.

Ugovore je dodijelio Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

– Drago mi je što se možemo vidjeti i okupiti, što znači da ćete ove godine moći provesti sve programe na koje ste nas navikli i koje smo zajedno ostvarivali. Ponosan sam što iz godine u godinu možemo povećavati sredstva za naše udruge, civilno društvo, braniteljske udruge i slobodne umjetnike jer to daje dodanu vrijednost kvaliteti života u našem gradu – okupljenima je poručio gradonačelnik Jakšić.

Početkom godine Grad Koprivnica raspisao je ukupno 11 javnih poziva kojima se sufinanciraju programi, projekti, manifestacije, festivali, prijevoz i tehnička oprema/razglas udrugama građana, organizacijama civilnog društva u kulturi, samostalnim umjetnicima i pravnim osobama iz kreativnih i kulturnih industrija.

– Djelatnici u kulturi grada Koprivnice su nevjerojatno marljivi i uporni ljudi. Sve velike inicijative u gradu odrađuju male udruge i mala grupa ljudi. Rad u kulturi nije glamur koji vidimo na otvorenju izložbe, promocijama knjiga ili filmova, to je nešto što uključuje puno nepredvidivih okolnosti, nesigurnosti, rizika, uključuje osim redovnih aktivnosti i administrativni rad, logistiku, promociju, izvještavanje – kazala je Karla Lulić, predsjednica Kulturnog vijeća Grada Koprivnice te ujedno zahvalila građanima što posjećuju i podupiru njihov rad.

Foto: koprivnica.hr

Dodijeljena sredstva izuzetno su važna za rad udruga.

– Hvala na podršci koju nam pružate jer mi koji smo u udrugama znamo koliko naš rad znači lokalnoj zajednici te našim članovima i korisnicima. Ova pandemija nas je možda malo ograničila u aktivnostima, ali pokazali smo zajedno da nas ništa ne može pokolebati i da smo tu uz naše članove i korisnike – kazala je Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe Mariška.

Još uvijek su otvoreni javni pozivi za sufinanciranje manifestacija, festivala, prijevoza i tehničke opreme/razglas i to do 15. prosinca 2022. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

- Advertisement -

Najnovije objave