Četvrtak, 2. veljače 2023.

Koprivnički skladatelj Dalibor Grubačević u Kaliforniji dobio vrijednu nagradu za filmsku glazbu

Kaže kako trenutačno radi na jednom hrvatskom filmu koji će svoju premijeru imati na Pulskom festivalu, a krajem godine čeka ga novi projekt u kojem će glumiti i jedna oskarovka

Preporučujemo

Koprivnički skladatelj Dalibor Grubačević ovih je dana dobio vrijednu nagradu za glazbu koju je skladao za film The Match.

Otkrio nam je kako ga je još 2019. prijatelj pitao ima li vremena napisati glazbu za taj film kojeg su režirali Dominik i Jakov Sedlar, dok u glavnim ulogama igraju Franco Nero, Armand Assante i Caspar Phillipson, koji je glumio s Natalie Portman u filmu Jackie).

– Naravno da sam se odazvao jer je to prvi film kojeg sam imao priliku raditi, a da nije na hrvatskom jeziku. Dakle, strano govorno područje, a i tema je zanimljiva, Drugi svjetski rat. Ove godine sam objavio i soundtrack iz filma za englesku izdavačku kuću Plaza Mayor Company, a film je bio prijavljen na nekoliko festivala – rekao nam je Dalibor.

Izvor: Privatna arhiva

Između ostalog, prijavljen je i na Global Music Awards u Kaliforniji, gdje je dobio nagradu ‘Outstanding Achievement/Silver Medal’.

– Sretan sam jer je prva nagrada van Hrvatske, a nadam se ne i posljednja!

Kaže kako trenutačno radi na jednom hrvatskom filmu koji će svoju premijeru imati na Pulskom festivalu, a krajem godine čeka ga novi projekt.

– Počet ću raditi na filmu koji će u glavnim ulogama imati velika poznata svjetska imena. Jedno ime je i oskarovka. Ali o tome u ovoj fazi ne smijem reći ništa više – ostao je tajanstven Dalibor Grubačević.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti