Petak, 7. svibnja 2021.

Krenula energetska obnova zgrade koprivničkog muzeja

Preporučujemo

U sklopu projekta ReVITAlize obavljaju se radovi na sanaciji vlage i rekonstrukciji podruma zgrade koprivničkog muzeja.

Izvođač coARt s radovima je započeo 1. ožujka, a radove su u petak, 5. ožujka, obišli gradonačelnik Mišel Jakšić, ravnatelj muzeja Robert Čimin i direktor tvrtke coARt Mirko Patrčević.

– Riječ je o velikom europskom projektu kojim ćemo obnoviti drenažne sustave i instalacije, odnosno sve ono što nas je mučilo u muzejskom prostoru, a ticalo se vlage. Podrumske prostorije uredit ćemo u reprezentativan prostor za građane našeg grada i za sve one koji će nas posjećivati i htjeti vidjeti što to Podravina i Koprivnica imaju u svojoj kulturnoj baštini, u kulturnoj ponudi – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Radovi su vrijedni 1.831.176,00 kuna, a trenutno se radi na obijanju stare žbuke oštećene vlagom u podrumu muzeja, čišćenju zidova i stropova od ostataka morta i prašine.

Radovi na sanaciji vlage i rekonstrukciji podruma koprivničkog muzeja

Od vanjskih radova izvedeni su iskopi uz temelje zgrade za postavljanje drenažnih cijevi.

Podsjetimo, projekt ReVITAlize je financiran u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te je usmjeren na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje istog u prekograničnoj regiji.

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partneri su koprivnički muzej i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura. Ukupna vrijednost istog je gotovo 7,5 milijuna kuna, dok je vrijednost projekta koja se odnosi na Grad i muzej nešto veća od 4 milijuna kuna.

Najnovije objave