Srijeda, 8. prosinca 2021.

Križevački juniorski strijelci uzeli ekipno zlato na državnom prvenstvu

Nakon osnovnog gađanja u finale u kojem sudjeluje osam najboljih strijelaca ušla su tri križevačka strijelca

Preporučujemo

Proteklog vikenda, 3. i 4. srpnja na streljani Vrapčanski potok u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom malokalibarskom puškom za juniorsku kategoriju
u disciplinama 40 hitaca ležeći i trostav 3×20.

U disciplini 40 hitaca ležeći, ekipa juniora S.K. ‘Križevci 1252‘ (Matija Udvari, Marko Vjekoslav Mrvčić-Žumbar i Filip Srbljinović) sa 1026 krugova osvojila je 1. mjesto – prvaci Hrvatske!

Nakon osnovnog gađanja u finale u kojem sudjeluje osam najboljih strijelaca ušla su tri križevačka strijelca! Bilo je jako napeto. Marko i Matija krenuli su sa 3. i 4. mjesta i borili su se za 3. mjesto. Na kraju je Matija Udvari bio jači pod pritiskom i prestigao Marka sa zadnja dva hica.

Karlo Sačarić je u finale ušao kao šestoplasirani i odličnim nastupom je uspio ugrabiti 5. mjesto.

U disciplini trostav 3×20, ekipa juniora (M. Udvari, F. Srbljinović i M.V. Mrvčić-Žumbar) sa 1385 krugova osvojila je 2. mjesto. Momci su odlično otpucali i osvojili srebrnu medalju, odnosno postali viceprvaci Hrvatske!

Matija i Filip su u osnovnom meču izborili finale za osam najboljih. I tu je bila opasna borba, ali Matija Udvari je ušao kao drugoplasirani i do kraja finala je to mjesto zadržao i time osvojio srebro!

Najnovije objave