Nedjelja, 26. ožujka 2023.

KUD Delovi svečanim koncertom obilježio 10 godina aktivnog rada

U bogatom programu sudjelovale su folklorna, tamburaška i dramska sekcija, mali vokalni sastav te su prikazane prezentacije dječje folklorne sekcije i likovno-kreativne sekcije

Preporučujemo

Kulturno-umjetničko društvo Delovi održalo je nedavno u dvorani ZKF u Novigradu Podravskom svečani koncert povodom 10 godina aktivnog rada.

Koncert pod nazivom ‘Naših prvih deset…’ bio je prikaz uspješnog rada svih sekcija, a počeo je izvedbom pjesme o Delovima za koju je tekst napisala Marija Rumek Maca iz Novigrada Podravskog.

KUD Delovi
Foto: Općina Novigrad Podravski

U bogatom programu sudjelovale su folklorna, tamburaška i dramska sekcija, mali vokalni sastav te su prikazane prezentacije dječje folklorne sekcije i likovno-kreativne sekcije.

Folklorna grupa izvela je koreografiju ‘Dišala je roža’, pjesme i plesove Hrvatskog Zagorja, a izvedena je i koreografija podravskih pjesama i plesova pod nazivom ‘Iz onoga divnog kraja.

Sve koreografije potpisuje Zrinka Roksandić, a glazbenu obradu Damir Hranić.

Tamburaška sekcija izvela je ‘Božićni splet’, narodne i pučke pjesme, a ženski se vokalni sastav predstavio s dvije tradicionalne pjesme koje je s njima uvježbala Kristina Benko Markovica.

KUD Delovi
Foto: Općina Novigrad Podravski

U sklopu programu dramska se sekcija predstavila s predstavom ‘Delovska Pepeljuga’ Draženke Mihoković, a sudjelovali su Draženka Mihoković, Doris Mihoković, Andreja Horvat, Marijana Pozder i Ivan Plantić.

Delovljani su ponosni na sve manifestacije u kojima sudjeluju ili ih organiziraju i za koje su dobili priznanja, nagrade i pohvale.

Također, prisutni su mogli vidjeti prezentacije Matkanja, Delovskog veselja, Renesansnog festivala, Picokijade i Humanitarnih aktivnosti, a koje je pripremila Klara Mihoković.

Prezentaciju likovno-kreativne sekcije pripremio je Toni Karuza.

U sklopu programa održana je i revija narodnih nošnji Delova koju je prezentirala viša kustosica koprivničkog muzeja Vesna Peršić Kovač.

Članovi KUD-a Delovi
Foto: Općina Novigrad Podravski

Načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek uručio je svim zaslužnim članovima brončanu diplomu Hrvatskog sabora kulture za 10-godišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

Također, Kulturno-umjetničkom društvu Delovi dodijeljen je i naslov Brončanog donatora za donaciju HSK-u u cilju očuvanja i razvijanja kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti