Četvrtak, 2. veljače 2023.

Leptirići naučili razvrstavati otpad

Izradili su i dvije kante za otpad, jednu za papir i jednu za plastiku koje su postavili u svojoj sobi i u koje svakodnevno razvrstavaju te dvije vrste otpada

Preporučujemo

U dječjoj odgojnoj skupini Leptirići Dječjeg vrtića Maslačak mališani su provedbom raznih aktivnost razvijali ekološku svijest o važnosti razvrstavanja otpada, izvijestio je Grad Đurđevac.

Njihove odgajateljice su im pročitale eko slikovnice Dvije kante za smeće, Papir ili plastika, Potražimo blago u otpadu i Tigar uči reciklirati, a zanimljivim eko igrama za stolom, Lino eko svijet, Razvrstaj otpad, Gdje je kora? i eko Memory naučili su međusobno surađivati.

Djeca u vrtiću
Vrtićarci iz skupine Leptirići Dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu // Foto: djurdevac.hr

Izradili su i dvije kante za otpad, jednu za papir i jednu za plastiku koje su postavili u svojoj sobi i u koje svakodnevno razvrstavaju te dvije vrste otpada. Izradili su zajednički edukativni plakat o razvrstavanju otpada i odredili što se sve baca u papir/plastiku/staklo/metal/bio otpad, a što ipak mora ići u miješani komunalni otpad.

Kod vrtića su pogledali spremnike za otpad i odredili koji služe za što te pročitali eko poruke, nakon čega su kod kuće sami nacrtali i osmislili svoje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti