Utorak, 26. listopada 2021.

Likovna sekcija KUD Delovi sudjelovala na koloniji u Križevcima

O povijesti Grkokatoličke katedrale govorio je profesor Zoran Homen, nakon čega su svi bili pozvani na piće dobrodošlice

Preporučujemo

U Križevcima, 25. rujna u organizaciji Križevačko Likovnog Kruga i domaćinstvu Grkokatoličke eparhije u dvorištu Križevačke katedrale i prostorijama fokolara, održala se Likovna kolonija posvećena svetom Marku Križevčaninu.

Nakon okupljanja sudionici su imali priliku prisustvovati liturgiji po istočno bizantskom obredu koju je predvodio biskup Križevačke eparhije vladika Milan Stipić, tijekom koje je biskup blagoslovio sve sudionike kolonije.

O povijesti Grkokatoličke katedrale govorio je profesor Zoran Homen, nakon čega su svi bili pozvani na piće dobrodošlice kod biskupa Stipića u biskupske dvore, uz razgledavanje biskupskog dvora i umjetnina koje se u njemu nalaze. Ovogodišnja Kolonija okupila je 37 učesnika, članova KLK i njihovih gostiju iz Đurđevca, Zagreba, Ivanić Grada, Delova i ostalih gradova Hrvatske. Delove su predstavljali članovi Likovno-kreativne sekcije KUD Delovi, Kristinka Klarić, Anđelko Brkić i Toni Karuza.

Sudionici kolonije uživali su u ovom prekrasnom danu koji su pripremili organizatori i domaćini, te u zajedničkom druženju s kolegama slikarima.

Najnovije objave