Četvrtak, 29. veljače 2024.

Ljubić i Benko doprvaci Hrvatske, Špernjak i Raknić brončani, Podravka ukupno treća

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast kadeta. Na ovo natjecanje odazvalo se ukupno 100 natjecatelja iz 21 kluba, a Podravku je predstavljalo 10 hrvača

- Oglas -

Danas je u Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast kadeta. Na ovo natjecanje odazvalo se ukupno 100 natjecatelja iz 21 kluba, a Podravku je predstavljalo 10 hrvača, izvijestio je koprivnički klub.

U kategoriji do 48 kilograma kao ulazno godište nastupio je Aryan Das koji je zauzeo 4. mjesto. Sljedeće tri kategorije imale su po dva predstavnika Podravke, Borna Ljubić i Roman Balog do 60 kilograma, Marko Špernjak i Petar Uglik do 65 kilograma te Patrik Raknić i Filip Šprem do 71 kilogram.

U kategoriji do 60 kilograma Borna Ljubić je uz tri odlične pobjede stigao do finala, no u finalnoj borbi od njega je bio bolji prezimenjak iz zagrebačke Like. Roman Balog je po prvi put nastupio na natjecanju te je uz jednu pobjedu i dva tijesna poraza zauzeo 7. mjesto.

- Oglas -

”Svakako moramo napomenuti da je Roman prikazao lijepo hrvanje i veliku želju te vjerujemo da ćemo kroz neko vrijeme dobiti još jednog vrlo dobrog hrvača”, ističu u Podravki.

U kategoriji do 65 kilograma Marko Špernjak ostvario je dvije brze pobjede i jedan poraz što mu je na kraju donijelo brončanu medalju i 3. mjesto. U istoj kategoriji uz samo jedan poraz bez plasmana ostao je Petar Uglik.

Patrik Raknić je u kategoriji do 71 kilogram krenuo vrlo sigurno te glatko pobjeđuje prve dvije borbe, no u trećoj polufinalnoj gubi te nakon toga pobjedom u četvrtoj borbi osigurava brončanu medalju odnosno 3. mjesto. Filip Šprem bilježi dva poraza te ostaje bez plasmana.

U najbrojnijoj i najžešćoj kategoriji do 80 kilograma nastupa Ivan Adžaga koji je ubilježio dvije pobjede i dva dosta nespretna poraza što je na kraju bilo dovoljno samo za 7. mjesto.

U kategoriji do 92 kilograma Josip Benko odradio je tri vrlo dobre i taktičke borbe u kojima je odnio pobjede, no u finalnoj uz manjak koncentracije naslov prvaka odlazi u ruke protivnika te Josip tako ostaje na 2. mjestu. Karlo Mijatović ostvaruje jednu pobjedu i jedan poraz što je na kraju bilo dovoljno za 7. mjesto.

- Oglas -

U konkurenciji 21 ekipe hrvači Podravke smjestili su se na vrlo dobro 3. mjesto.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti