Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Magdalena Sinković nagrađena na Državnoj smotri u pripovijedanju djece i mladih

Cilj smotre je širenje ljubavi prema pričama i poticanje pripovijedanja od ranog djetinjstva

Peto izdanje Državne smotre u pripovijedanju djece i mladih, u organizaciji Kreativnog studija Logos, održano je u Areni Varaždin pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Ove godine prosudbeno povjerenstvo u sastavu majstorica pripovjedačica slušalo je i komentiralo 95 mladih pripovjedača i pripovjedačica koje je pratilo 49 mentora i mentorica iz cijele Hrvatske. Predsjednica organizacijskog odbora bila je dr.sc. Martina Hranj. Cilj smotre je širenje ljubavi prema pričama i poticanje pripovijedanja od ranog djetinjstva.

Izniman uspjeh na Smotri postigla je učenica 1.c razreda Osnovne škole ‘Braća Radić’ Koprivnica Magdalena Sinković pod mentorstvom svoje učiteljice Vesne Mlinarić. Magdalena je u svojoj kategoriji bila najuspješnija i primila vrijedno priznanje. Pripovijedala je bajku braće Grimm ‘Vuk i sedam kozlića’.

Svojim nastupom oduševila je stručno povjerenstvo te dobila vrlo visoke ocjene i pohvale. Pohvalili su njezinu pravilnu dikciju, izvrsno naglašavanje, prilagođeni tempo i ugodan glas. Povjerenstvo joj je savjetovalo da se i dalje bavi pripovijedanjem, a najsretnija je bila kad su joj rekli da je rođena pripovjedačica.

Ella Schuster
Ella Schuster // Foto: Privatna arhiva

Predstavnica OŠ ‘Braća Radić’ bila je i Ella Schuster, učenica 3.b razreda čija je mentorica Marija Petras.

Pripovijedala je priču ‘Sova na godišnjem odmoru’. Ella je svojim glasom, mimikama i gestama uvela slušatelje u priču u kojoj je učiteljica bila sova, a učenici šumske životinje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti