Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Mala škola rukometa u Osnovnoj školi Gola

Ovogodišnji Sportski dan u OŠ Gola obilježit će se u znaku rukometa te će dogovoriti prve utakmice malih rukometaša

Preporučujemo

U Osnovnoj školi Gola vlada velik interes za rukometom, vidjelo se to već početkom ove školske godine kad je odlučeno da će se Hrvatski olimpijski dan, dan kada se promiče važnost bavljenja sportom, obilježiti u znaku rukometa.

Toga dana su na poziv ravnateljice OŠ Gola Violete Pranjić u školi došli treneri i igračice najtrofejnijeg hrvatskog ženskog rukometnog kluba, Podravke Vegete.

Cilj susreta bio je popularizacija rukometa među najmlađima. Nakon provedene animacije trenera Podravke, trećina učenika nižih razreda OŠ Gola prijavila se za Malu školu rukometa, odnosno njih 23.

Početni cilj je ostvaren i krenulo se s treninzima koji se odvijaju tri puta tjedno, a vodi ih učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Gola Sanja Šandrovčan.

Održan je i sastanak s malim rukometašima i njihovim roditeljima na kojem su svi prisutni dobili osnovne informacije u kojem smjeru ide Mala škola rukometa OŠ Gola.

Sastanku su osim ravnateljice Pranjić prisustvovali i tajnik Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Dieter Benotić, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture i trenerica Sanja Šandrovčan te načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković.

Tajnik Benotić naglasio je kako je Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije donio Srednjoročni plan i program rada za razdoblje 2021- 2025. godine te je isti prihvaćen na skupštini Hrvatskog rukometnog saveza, kao i u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Srednjoročnim planom predviđa se snažniji razvoj rukometnog sporta na nivou županije, a u sklopu navedenog provodi se projekt mini rukometa u osnovnim školama županije i to na području Koprivnice, Đurđevca i Križevaca. Zasad se projekt provodi u osnovnim školama Koprivnice te u Osnovnoj školi Gola.

Načelnik Milinković pozdravio je pokretanje Male škole rukometa te naglasio kako je izuzetno zadovoljan što se krenulo s najmlađima, jer je mjesto Gola ranijih godina imalo dobro i kvalitetno organiziran rukometni klub.

– Svi se nadamo njegovom ponovnom oživljavanju, kad stasaju današnji polaznici škole mini rukometa – rekao je Milinković.

Općina Gola je osigurala sredstva kojim je škola kupila golove i rukometne lopte za svakog polaznika, dok RS KKŽ stimulira rad trenerice.

Ravnateljica Pranjić zahvalila je Rukometnom savezu Koprivničko-križevačke županije na podršci i uspješnoj suradnji te načelniku Milinkoviću na svemu što čini za školu i učenike.

Roditelje je zamolila za podršku, za motivaciju svojoj djeci te za strpljenje. Sada su već pomalo svi nestrpljivi i jedva čekaju prva natjecanja kako bi mogli odmjeriti svoja stečena znanja i vještine. Kako je i trenerica Sanja rekla, treba još puno rada, ali već sada su vidljivi pomaci u odnosu na početak treniranja.

Ovogodišnji Sportski dan u OŠ Gola obilježit će se u znaku rukometa te će dogovoriti prve utakmice malih rukometaša. Do tada će biti gotovo i novo, vanjsko sportsko igralište OŠ Gola koje će također biti od velike koristi.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti