Petak, 29. rujna 2023.

Mali đurđevački nogometaši zaigrali u rasparenim štucnama i tako obilježili Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Osim druženja i treniranja, ova je utakmica imala i odgojni aspekt – educiranje i senzibiliziranje djece da naše društvo obogaćuju i oni drugačiji te da je u različitosti bogatstvo i ljepota svijeta u kojem živimo

- Advertisement -

Nogometaši đurđevačkoga Graničara godište 2012./2013. u nedjelju su na domaćem terenu odigrali prijateljsku utakmicu s vršnjacima Pitomače. Osim druženja i treniranja, ova je utakmica imala i odgojni aspekt – educiranje i senzibiliziranje djece da naše društvo obogaćuju i oni drugačiji te da je u različitosti bogatstvo i ljepota svijeta u kojem živimo.

S obzirom na to da se danas obilježava Svjetski dan osoba s Downovim sindromom, Đurđevčani su se priključili obilježavanju tako da su na teren istrčali u rasparenim štucnama u čemu im se pridružio i trener Marko Dobravec.

Down Syndrom International (DSI) službeno je odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Downovim sindromom (WDSD). Taj je datum odabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Simbolika rasparenih čarapa je ta što ih osobe s Downovim sindromom ne mogu spariti.

- Advertisement -

Za Graničar Đurđevac nastupili su Matija Fuček, Ivan Špoljar, David Magdić, Fran Robotić, Marin Tomasov, Blanka Miklić, Ivano Pavić, Walter Kožar, Luka Jozek, Niko Vrabec i Luka Vokšan.

Tekst: Danijela Sunara-Jozek

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti