Subota, 26. studenoga 2022.

Marina Tomac Rojčević u stručnoj radnoj skupini projekta ‘Rukomet u vrtićima’

Mala sportska škola Grada Koprivnice u svom programu ima i novu sportsku aktivnost, rukomet, a dvije novoformirane rukometne skupine vodit će licencirana trenerica Dragica Džono

Preporučujemo

Još je u prošloj sezoni Rukometni klub Podravka s Malom sportskom školom pokrenuo inicijativu sa zajedničkim ciljem popularizacije rukometa među djecom vrtićke dobi.

Ideja je dobila i svoj epilog jer Mala sportska škola Grada Koprivnice u svom programu ima i novu sportsku aktivnost, rukomet, a dvije novoformirane rukometne skupine vodit će licencirana trenerica Dragica Džono, inače trenerica i u Školi rukometa RK Podravka.

Da je ova inicijativa bila na pravom putu potvrdila je nedavna odluka Europske rukometne federacije koja je odobrila projekt ”Rukomet u vrtićima”.

U suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom te u razgovoru s čelnim ljudima EHF-a odlučeno je da će se formirati radna skupina koja će biti na dispoziciji voditeljici projekta Lidiji Bojić-Čačić, kao savjetodavno tijelo i stručna pomoć prilikom realizacije projekta.

Slijedom navedenog HRS će organizirati potrebnu edukaciju trenera koji će raditi u vrtićima te će se formirati i popratni edukacijski materijal, a na ponos je i činjenica da je od četiri osobe koje su odabrane u radnu skupinu jedna od njih i Koprivničanka i istaknuta djelatnica u sportu Marina Tomac-Rojčević.

Marina je profesorica kineziologija koja je svojim dugogodišnjim radom u sportu, s djecom i mladima, dala veliku potporu razvoju sporta na području grada Koprivnice. Lepezom sportskih znanja, stalnim nadograđivanjem i neiscrpnom energijom, zasigurno će puno značiti u realizaciji ovog projekta.

”Još smo zadovoljniji jer će sama realizacija projekta biti samo nastavak priče. Naime, rukometna lopta je već našla svoj put do koprivničkih vrtićanaca kroz suradnju Rukometnog kluba Podravke i Male sportske škole grada Koprivnice, a pod okriljem Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice. Bravo za sve”, poručuju iz RK Podravke.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti