Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Martin Barberic iz Virja i Zdravko Seleš iz Đurđevca dobitnici ovogodišnje Nagrade Trnski

Organizatori su u namjeri da populariziraju i potaknu književno stvaralaštvo te samu kulturu čitanja, ukinuli dobnu granicu kao kriterij za sudjelovanje u natječaju

Protekle su subote u organizaciji Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika u Novigradu Podravskom održani 13. dani Ivana viteza Trnskog.

Tako su u popodnevnom programu pod krilaticom ‘O i oko književnosti’ svoja znanstvena istraživanja predstavile Ljiljana Avirović, Danijela Sunara-Jozek i Katarina Franjo.

Ljiljana je održala predavanje pod nazivom Cintor, Danijela je povodom 120. obljetnice rođenja hrvatskog književnika i virovskog učitelja obradila fonetsku analizu Sudetinih pjesama, dok je Katarina održala predavanje pod nazivom Ivan Trnski i žene.

Članice KUD-a Ivan vitez Trnski
Foto: Josip Petras

U večernjim je satima pod krilaticom ‘Trnskome u čast’ predstavljena  prošlogodišnja dobitnica nagrade Đurđevčanka Mihaela Cik i njezina knjiga ‘Pod navodnicima’, a nastup je imao i književnik Ivan Picer.

Okupljene su pjesmom zabavili učenici novigradske Osnovne škole ‘Prof. Blaž Mađer’ te Tija Šenvald koja se predstavila monologom Zeleni pas koji je napisala Nada Mihelčić.

Također, i članovi KUD-a Ivan vitez Trnski iz Novigrada Podravskog pripremili su bogat program.

Članovi KUD-a Ivan vitez Trnski
Foto: Josip Petras

Na samom kraju predstavljeni su ovogodišnji dobitnici nagrade, a to su Martin Barberic iz Virja i Zdravko Seleš iz Đurđevca čije će knjige biti objavljene i predstavljene na 14. danima Ivana Trnskog iduće godine.

Program 13. dana Ivana Trnskog završio je književnim susretom u OŠ Prof. Blaž Mađer, a s učenicima se družila književnica Nada Mihoković-Kumrić.

O njihovim rukopisima govorili su književnici Darko Pernjak i Maja Gjerek, a na samom kraju prisutnima se obratio i načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek i predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika Darko Pernjak.

Dodjela Nagrade Trnski
Foto: Josip Petras

Napomenimo kako su organizatori u namjeri da populariziraju i potaknu književno stvaralaštvo te samu kulturu čitanja, ukinuli dobnu granicu kao kriterij za sudjelovanje u natječaju.

Manifestaciju financijski podupiru Općina Novigrad Podravski, Koprivničko-križevačka županija te Ministarstvo kulture i medija.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti