Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Međimurska županija umirovljenicima sufinancira ulaznice za čakovečke bazene

Ukoliko će postojati interes, Županija će sufinanciranje ulaznica za bazene proširiti na sve umirovljenike s područja Međimurja

- Oglas -

Nakon što je prošlog tjedna donesena odluka o nastavku mjere besplatnog prijevoza za sve umirovljenike s područja Međimurske županije, župan Matija Posavec u srijedu je predstavio još jednu potporu kojom se želi rasteretiti njihov budžet; sufinanciranje ulaznica za čakovečke bazene.

– I u novoj godini nastavljamo dobru suradnju s udrugama umirovljenika s ciljem naše umirovljenike potaknemo da se što više kreću, međusobno druže te da budu što više socijalno uključeni. Ovakav model također nastavlja i dodatna ulaganja u sport, budući da je u 2022. godini Međimurje ponosno nosilo titulu Europske regije sporta s ciljem da se što više građana svih uzrasta uključi u sportske aktivnosti. Naši umirovljenici među najranjivijim su članovima našeg društva i nadamo se da ćemo ih ovim projektom motivirati na zdrav način života kako bi i dalje bili aktivni dionici u svakodnevnom životu – kazao je župan Posavec.

Pravo na sufinanciranje cjelodnevnih ulaznica za bazene od početka 2023. godine imaju članovi Matice umirovljenika Međimurske županije te Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije koji čine Savez umirovljenika Prelog, Udruga umirovljenika Gornji Hrašćan, Udruga umirovljenika unutarnjih poslova i Udruga umirovljenika Ivanovec.

- Oglas -

S namjerom poboljšanja kvalitete života umirovljenika, Županija je pokrenula pilot projekt sufinanciranja cjelodnevnih ulaznica za bazene za članove Saveza i Matice, a kako je pojasnio župan Posavec, nakon testne faze projekta, temeljem broja prodanih ulaznica, utvrdit će se iskazani interes.

Ukoliko će postojati interes, Županija će sufinanciranje ulaznica za bazene proširiti na sve umirovljenike s područja Međimurja.

Značaj projekta za međimurske umirovljenike naglasili su predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nada Lovrec i predsjednik Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije Franjo Bašek koji su istaknuli da je nakon besplatnog autobusnog prijevoza za sve umirovljenike, ova potpora itekako dobro došla.

Tako će umirovljenici umjesto 5 eura, cjelodnevnu kartu plaćati 3 eura, a preostali iznos će podmiriti Međimurska županija. Ovakav model sufinanciranja već je ranije postojao za umirovljenike s područja grada Čakovca.

Da interesa za čakovečke bazene kod umirovljenika ima, potvrdio je i direktor GK Ekom Čakovec Miodrag Novosel:

- Oglas -

– Prošle je godine čakovečke bazene, putem ove mjere, posjetilo 7000 umirovljenika s područja grada Čakovca, a ove godine, s obzirom na to da je mjera proširena na područje cijele županije te izgradnju vanjskih bazena, očekujemo da će ta brojka biti daleko veća.“, kazao je Novosel dodavši da interes za bazene postoji u svim dobnim skupinama te bazeni bilježe 460 posjetitelja dnevno, odnosno 164000 ulazaka tijekom cijele 2022. godine.

Kako bi iskoristili ovo pravo, umirovljenici će prilikom kupnje ulaznice na blagajni morati predočiti važeću člansku iskaznicu i identifikacijski dokument.

Za sada će ova potpora obuhvatiti oko 14 000 umirovljenika s područja Međimurja, koliko članova imaju Savez i Matica, odnosno oko 12% stanovništva Međimurske županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti