Četvrtak, 28. rujna 2023.

Milanović Plenkoviću: Gledamo i mi tebe. Odi u Ukrajinu pa se bori

'Veliki kombinator je rekao: mi vas gledamo. Stvarno? I mi vas i naš pogled je bistriji. Kakva je to poruka? Što to znači? Ima li netko odgovor? Tko nas gleda? UDBA iz koje je potekao? Drugo, tko nas to gleda – HDZ? HDZ to uopće ne zanima, njih zanima "u se na se i poda se"', istaknuo je Milanović

- Advertisement -

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u obilježavanju 31. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’.

U izjavi za medije Milanović je rekao:

– Ova vlada ima kontinuitet razaranja Ustava. Prvo je ministar Grlić Radman otišao po nalogu Plenkovića u Bruxelles, odigrao jednu minijaturu gdje je prihvatio obvezu iz srži nacionalne sigurnosti i obrane bez suglasnosti predsjednika RH, što je protuustavno. Onda mi se nije obratila vlada, to je u našem odgovoru i navedeno – da nam se obrate na ustavan način. Navedeno je i da imam određena razmišljanja, oprez i da možemo razgovarati o tome, ali to je manirom sociopata Plenković gurnuo saboru s moralnom ucjenom s najgroznijom rečenicom: to je za mene win-win – rekao je predsjednik, a prenosi Index.hr.

- Advertisement -

Plenković je kazao kako će one koji nisu podigli ruku za obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj ‘pozvati na razmišljanje o onome što su napravili’.

– Veliki kombinator je rekao: mi vas gledamo. Stvarno? I mi vas i naš pogled je bistriji. Kakva je to poruka? Što to znači? Ima li netko odgovor? Tko nas gleda? UDBA iz koje je potekao? Drugo, tko nas to gleda – HDZ? HDZ to uopće ne zanima, njih zanima “u se na se i poda se”. Gledaju nas Plenkovićevi gazde iz Bruxellesa, najnetalentiranija generacija političara u starijoj povijesti. Ljudi koji apsolutno nisu svjesni posljedica onog što rade i onog što se ranije događalo. Za mene je procjena oportunističkog nacionalnog interesa Hrvatske najvažnija – rekao je Milanović.

U kulminaciji svog obraćanja predsjedniku vlade, predsjednik države je poentirao:

– Tko nas prati, braco? Gledamo i mi tebe, tvoj ideološki put. Ti nam stalno nabijaš moralne ucjene. A sam nemaš morala, potpuno si amoralan. Odi u Ukrajinu pa se bori.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti