Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Milanović: ‘Zahvaljujući HDZ-u tretiraju nas kao zemlju trećeg reda’

- Dobrodošao u boj, prijatelju. Poginut ćeš, je***, tako blesav. Pokušavaju dirati u nešto što se ne dira. Ta mizerija od čovjeka ima pravo ocjenjivati najviše generale. Osvetio se Matanoviću koji se nije dao instrumentalizirati. Imam za njih cijeli vatromet hipersoničnih raketa. Kad sam već Putinov čovjek, zašto da to ne koristim... - rekao je Milanović

Preporučujemo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Pule u povodu Dana oslobođenja i Dana grada Pule te je nakon toga komentirao aktualne teme, piše Jutarnji list.

Za početak, slučaj širenja NATO-a?

– To je hrvatski trenutak istine. Ili smo nacija ili nismo. Ako nismo, da se brate raziđemo, da priznamo da postoje ovi u BiH koji su treća klasa i mi koji za njih uopće ne brinemo. Ili ćemo kroz pritisak kroz NATO, da nas se ne tretira kao krušne mrvice koje vrapci jedu na podu, isposlovati to, istjerati pravdu, da se problem izbornog zakona riješi ukazom visokog međunarodnog predstavnika. Bakir Izetbegović je pod kontrolom Ankare i Istanbula, to je nemoguće. On je arogantan i radi što hoće – rekao je Milanović.

Dodao je i kako je sad vrijeme za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

– Rat u Ukrajini nije izravna prijetnja Hrvatskoj, ali ovo što se događa u BiH je i zbog toga se mora sastati Vijeće za nacionalnu sigurnost. Nas zahvaljujući HDZ-u tretiraju kao zemlju trećeg reda. Djelujem kao ucviljena šiparica, ali neću prestati upozoravati. U BiH su raspisani izbori po kriminalnoj proceduri i sad će tamo doći Ursula i smijati nam se u lice. To je Plenković omogućio – kazao je predsjednik.

Kazo je kako Milorad Dodik ‘nije četnik’.

– U ovoj situaciji Srbi su nam prijatelju i saveznici po ovom pitanju, rekao je Milanović i dodao kako je to i Dodik.

Novinar je komentirao da je Republika Srpska nastala na zločinima.

– Helou, Amerika je nastala na zločinu, na genocidu. Francuska je nastala na zločinu… Da, bilo je zločina. Tko ih je priznao u Daytonu? Hrvatska. Hrvatska je jamac Daytona, stavom, glasom i moralom.

Milanović je komentirao i najavu ministra Marija Banožića koji je najavio izmjene Zakona o obrani.

– Dobrodošao u boj, prijatelju. Poginut ćeš, je***, tako blesav. Pokušavaju dirati u nešto što se ne dira. Ta mizerija od čovjeka ima pravo ocjenjivati najviše generale. Osvetio se Matanoviću koji se nije dao instrumentalizirati. Imam za njih cijeli vatromet hipersoničnih raketa. Kad sam već Putinov čovjek, zašto da to ne koristim… – rekao je Milanović.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti