Srijeda, 28. rujna 2022.

Ministar Fuchs poručio da vjeruje u roditelje: ‘Tko želi lagati o testovima, vjerojatno hoće. To je na njihovu sramotu’

Još ne zna kada će početi testiranja, ali se zna da će roditelji ponedjeljkom prije nastave testirati djecu i bilježiti rezultate, rekao je ministar

Preporučujemo

Prije sjednice Vlade ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je mjeru ukidanja samoizolacije za učenike te istaknuo kako je glavni i osnovni cilj ove mjere da se učenici vrate u škole, piše N1.

“Mislimo da je ovo dobra mjera. Radi se o ukidanju praktički samoizolacije za učenike. To nije mjera sprečavanja širenja zaraze, nego ukidanje samoizolacije u školama”, rekao je ministar Fuchs te dodao kako je dobra ideja da škole roditeljima dijele testove i da se djeca testiraju kod kuće te oni koji budu pozitivni ostanu kod kuće.

Također, rekao je kako je moguće da netko bude pozitivan i sredinom tjedna, a u tom slučaju razrednik ili učitelj obavještava roditelje da se i ostali učenici iz tog razreda testiraju.

Što se tiče uzimanja brisa, objasnio i da se neće uzimati bris duboko iz nosa nego negdje s polovice nosa, ali da će se informacije o tome dobiti od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Ja vjerujem u roditelje, svima mora biti interes da djeca idu u školu. Netko tko želi lagati, vjerojatno će lagati i ubuduće. Mi smo registrirali slučajeve da su slali djecu u školu pod temperaturom, ali to je više na štetu samog djeteta i njihovu vlastitu sramotu”, rekao je ministar Fuchs.

Još ne zna kada će početi testiranja, ali se zna da će roditelji ponedjeljkom prije nastave testirati djecu i bilježiti rezultate.

Prema procjenama testovi će biti oko 10 milijuna kuna, a ukupno bi na mjeru moglo otići i do 20 milijuna kuna.

“Vjerujemo da će to biti bitno manje”, rekao je Fuchs.

- Advertisement -

Najnovije objave