Utorak, 5. srpnja 2022.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja školarcima u Svetom Petru Orehovcu doniralo prijenosna računala

Zahvaljujemo na donaciji školi, koju doživljavamo i kao donaciju Općini. Računala će zasigurno razveseliti naše učenike i omogućiti im još bolji i kvalitetniji rad, rekao je načelnik Franjo Poljak

Preporučujemo

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u petak je boravio u posjetu Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec gdje je učenicima, polaznicima medijske grupe, uručio donaciju od 18 prijenosnih računala, što im je bilo i obećano u prošlom posjetu školi.

Događanju su prisustvovali i koprivničko-križevački župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić, pročelnica upravnog odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, glavni savjetnik ministra Božo Pavičin te suradnica ministra Kristina Gerber Sertić.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja školarcima u Svetom Petru Orehovcu doniralo prijenosna računala
Foto: kckzz.hr

Voditeljica medijske grupe Stojanka Lesički zahvalila je ministru, kao i sami učenici.

“Ponosni smo na naše učenike i njihov rad, oni se ovdje školuju za život te uče kako biti bolji ljudi. Dosta smo aktivni i u EU projektima, jedina smo škola u Županiji koja ima Erasmus akreditaciju, a cilj nam je da učenici u drugim zemljama steknu iskustva i znanja te ih primijene kod kuće. Zahvaljujem Ministarstvu uime cijele škole te vjerujem kako će računala biti dodatna motivacija našim učenicima”, istaknuo je ravnatelj škole Stjepan Lučki.

Zadovoljstvo donacijom izrazio je i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

“Zahvaljujemo na donaciji školi, koju doživljavamo i kao donaciju Općini. Računala će zasigurno razveseliti naše učenike i omogućiti im još bolji i kvalitetniji rad, a s nestrpljenjem očekujemo i skoro otvorenje školske sportske dvorane te vjerujem da ćemo ponovno vidjeti”, rekao je Franjo Poljak.

“Ovo je poklon i priznanje djeci, školi, Općini i Županiji, koja je osnivač škole. Ministar je prisustvovao otvorenju školske sportske dvorane u Svetom Ivanu Žabnom, prve od njih pet u našem velikom investicijskom ciklusu, a uskoro ćemo i ovdje imati svečano otvorenje. Osim infrastrukture, važan doprinos kvalitetnijom obrazovanju je i suvremena oprema, poput ovih računala te zahvaljujem Ministarstvu na donaciji. Učenike pohvaljujem na entuzijazmu i interesu za novinarstvo te im želim uspješan rad”, istaknuo je župan Koren.

Osnovnoškolci iz Svetog Petra Orehovca
Foto: kckzz.hr

Ministar Fuchs je uputio čestitke medijskoj grupi i voditeljici Lesički na predanom radu.

“Pozdravljam nove naraštaje novinara, predivno je vidjeti ovakvu aktivnost u školi. Pohvaljujem vas na motivirajućem pristupu obrazovanju koji djecu potiče da ostvare nešto više od svojih redovnih školskih zadataka. Potrebnu je istaknuti odličnu suradnju Županije i Općine koja se vidi kroz brigu o školi, a mi smo ovdje da vam budemo pomoć i podrška. Nadam se da će vam računala biti od koristi i želim vam mnogo sreće u pripremi medijskih priloga, koji će, ne sumnjam, biti izvrsni”, rekao je ministar Fuchs.

Učenici i voditeljica Lesički su ministru, županu i suradnicima prezentirali čime se bave te su pogledali film o kolegi iz škole, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave