Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

Mišel Jakšić: Vlada očito poručuje da je javni sektor jedini sposoban poduzetnik u Hrvatskoj

U vikend pred popuštanje mjera ulazimo bez ikakve informacije o kompenzacijskim mjerama za poduzetnike za ožujak, ističe Jakšić

Preporučujemo

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić osvrnuo se na popuštanje epidemioloških mjera 1. ožujka.

Tekst prenosimo u cijelosti:

“U vikend pred popuštanje mjera (terasa može, kafić ne, teretana može, sajam na otvorenom ne???) ulazimo BEZ IKAKVE INFORMACIJE o kompenzacijskim mjerama za poduzetnike (ugostitelje osobito) za ožujak. Kad tome dodate podatak da u predloženom Planu za oporavak teškom 45 milijardi kuna, Vlada namjerava poduzetnicima dati samo do 10% kroz izravne poticaje, a već sada su najavili otpuštanje radnika u ožujku, jasno je da je stanje neodrživo!

Ako Vlada misli da je spora i neučinkovita administracija sposobna 90% od 45 milijardi kuna pametno i brzo kroz javne projekte iskoristiti kako bi se spriječio opći slom sustava, onda smo u ozbiljnom problemu – to se, čini mi se, zove utopija. Budući da znamo da je utopijska dimenzija uvijek bila sastavnica svih inačica socijalizma, ovakva raspodjela EU novca za izlazak iz krize, put je ravno u socijalističku privredu. Ili Vlada ovime poručuje poduzetnicima da je jedini sposoban poduzetnik u Hrvatskoj upravo javni sektor. Daleko smo došli”, istaknuo je Mišel Jakšić.

Najnovije objave