Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Mladić jurio automobilom i pokušao usmrtiti policajca

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 19-godišnjem osumnjičeniku istražni zatvor

- Oglas -

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u nedjelju provelo prvo ispitivanje uhićenog 19-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva i prisile prema službenoj osobi.

“Postoji osnovana sumnja da 19-godišnjak 10. srpnja u Varaždinu, upravljajući osobnim automobilom, nakon što su mu pripadnici interventne jedinice policije u službenom vozilu iza njega svjetlosnim i zvučnim signalima dali zapovijed da se zaustavi radi utvrđivanja identiteta osoba u vozilu koje su prethodno vrijeđale policijske službenike, nije zaustavio vozilo, već je velikom brzinom nastavio vožnju kroz mjesta Sračinec i Hrašćica gdje je na raskrižju naišao na zaustavljeno policijsko vozilo koje mu je prepriječilo put, a policijski službenik je stajao na pločniku kraj vozila”, priopćio je DORH.

Osnovano se sumnja i da je 19-godišnjak potom, u cilju da pobjegne, brzinom od oko 120 km/h prešao vozilom na pločnik i krenuo prema policijskom službeniku pristajući da ga vozilom usmrti, a policijski službenik je izbjegao nalet vozila naglim odskokom u stranu.

- Oglas -

Osumnjičenik je zaustavljen i spriječen u daljnjoj vožnji djelovanjem više policijskih ophodnji na jugozapadnoj obilaznici Varaždina.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 19-godišnjem osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti