Četvrtak, 18. travnja 2024.

POLICIJA POZIVA Predložite lokacije na kojima bi se trebala nadzirati brzina kretanja vozila

Cilj akcije je pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama

- Oglas -

Sukladno planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije ROADPOL održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Hrvatske i u državama članicama ROADPOL-a.

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

“Prema statističkim pokazateljima za 2023., na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od ukupno sedam poginulih osoba u prometnim nesrećama njih tri, odnosno 42,9 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine. Negativan trend nastavljen je i u prva dva mjeseca ove godine, te je jedna osoba smrtno stradala zbog neprilagođene brzine kretanja”, poručili su iz PU koprivničko-križevačke.

- Oglas -

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke će se 19. travnja od 00.00 do 24.00 sata dana provoditi akcija nadzora brzine kretanja vozila.

“Uključite se u provođenje akcije i dostavite nam svoje prijedloge mjesta na kojima bi se trebao obavljati nadzor brzine kretanja ako smatrate da na tim mjestima vozači ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila”, pozvali su iz policije.

Iskažite interes za uključivanje u provedbu akcije te od 2. do 12. travnja putem e-pošte Policijske uprave (koprivnicko-krizevacka@policija.hr) dostavite prijedloge mjesta na kojima bi se trebao vršiti nadzor brzine kretanje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti