Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

MORH upozorava: tijekom letačkih aktivnosti lovačkih aviona moguće probijanje zvučnog zida

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj

Preporučujemo

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će danas, u četvrtak, od 12 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, poručili su iz MORH-a.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida, i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

“Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”, istaknuli su iz MORH-a.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti