Subota, 15. lipnja 2024.

MORH upozorava: zbog redovitih letačkih aktivnosti lovačkih aviona moguće probijanje zvučnog zida

Probijanje zvučnog zida očekuje se na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske te Virovitičko-podravske županije

- Oglas -

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, će danas, u četvrtak, u popodnevnim satima te u petak od 8 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti, poručili su iz MORH-a.

Uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske te Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora na hrvatskom području.

- Oglas -

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka pa iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti