Utorak, 16. srpnja 2024.

MZO: otvorene prijave za pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika

Ministarstvo je projekt pisanja probnog eseja iz Hrvatskog jezika pokrenulo u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja

- Oglas -

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) otvorilo je u ponedjeljak prijave za pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika, koje će se održati u utorak 12. svibnja na virtualnoj platformi Loomen.

Prijave za pisanje probnog online eseja otvorene su od 4. do 7. svibnja putem poveznice https://cn1-loomen.carnet.hr/, a sudjelovanje u pisanju eseja nakon prijave je obavezno.

Probni online esej pisat će se na platformi Loomen u utorak 12. svibnja, s početkom u 10 sati, a rezultati probnog eseja pomoći će učenicima u pripremi za državnu maturu.

- Oglas -

Iz Ministarstva podsjećaju da će se obvezni predmeti polagati od 8. do 29. lipnja.

Ministarstvo je projekt pisanja probnog eseja iz Hrvatskog jezika pokrenulo u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Ciljevi projekta su omogućavanje maturantima gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratne informacije o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje tehnoloških mogućnosti online pisanja ispita državne mature.

“Maturanti su nam u ovoj izvanrednoj situaciji prva briga te je niz aktivnosti bio usmjeren upravo njima. U suradnji s RTL televizijom pokrenuli smo pripreme za maturu koje su dostupne subotom na programu RTL-a 2, a NCVVO je pokrenuo digitalne sadržaje U centru mature na kojima se mogu naći savjeti za pripremu mature i zadaci za rješavanje. Dodatno, odlučili smo da gradivo drugog polugodišta neće ulaziti u ispite državne mature”, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti