Utorak, 5. srpnja 2022.

Na Adventu u Križevcima očekuju vas bogata događanja

Prvi put na Adventu nastupit će i Gradski tamburaški orkestar Križevci, a od 22 sata na rasporedu je noćno klizanje uz DJ-a Ivana Krnjića – Krnyu

Preporučujemo

I ovog vikenda građani i posjetitelji moći će uživati u brojnim programima na Adventu u Križevcima.

U subotu u 18 sati na Strossmayerov trg dolaze Moto mrazovi koji će najmlađe počastiti slatkim poklončićima, a starije kuhanim vinom. Nakon njih na adventskim ugostiteljskim kućicama od 19 sati moći će se kušati vino članova vinske ceste te u sklopu Zimske večeri vina i čvaraka dobiti porciju čvaraka.

Prvi put na Adventu nastupit će i Gradski tamburaški orkestar Križevci, a od 22 sata na rasporedu je noćno klizanje uz DJ-a Ivana Krnjića – Krnyu.

Nedjelja, uz jedno tradicionalno, donosi puno novih događanja. HPD Kalnik će nas i ovu godinu počastiti svojim nastupom, a uz njih po prvi puta nastupit će novoosnovani Dječji zbor „Kristalići“.

U 17:30 sprema se prva križevačka adventska utrka – Križevci Advent Run! Slobodnih mjesta je još samo nekoliko pa se stignete prijaviti putem sljedećeg linka https://forms.gle/PYTFLmPp1miFs2rb6, a svi detalji nalaze se ovdje https://fb.me/e/25dU2o0bn. Zamaskirajte se u božićnom stilu i trčite ili hodajte, i veliki i mali, rutom od 2,28 km.

Organizatori su Grad Križevci, Škola trčanja Križevci, Turistička zajednica Grada Križevaca uz potporu Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci. Kotizacija iznosi 10,00 kn, a namijenjena je u humanitarne svrhe za Dom za nezbrinutu djecu „Sv. Marko Križevčanin“

Kako bi trkači bili sigurni, za promet će, u razdoblju od 16.30 do 18 sati, radi održavanja utrke biti zatvoren Trg. J. J. Strossmayera, Ulica bana Jelačića od raskrižja s Trgom J.J. Strossmayera do raskrižja s Gajevom ulicom, Trg A. Nemčića, Ulica I.Z. Dijankovečkog i Ulica F. Račkog, županijska cesta ŽC 2210 od raskrižja Potočke ulice i Svetokriške ulice do raskrižja s Ulicom T. Smičiklasa i Ulice D. Grdenića.

Iz Grada mole sve građane za razumijevanje tijekom održavanje adventske utrke te ujedno pozivaju sve da dođu bodriti trkačice i trkače koji će unatoč hladnoći nastupiti na ovoj utrci i učiniti dobro djelo.

- Advertisement -

Najnovije objave