Četvrtak, 29. veljače 2024.

Najpoznatija frizerka oslobođena na sudu jer je povisila cijene za par centi: ‘Nepravomoćna odluka, ali za mene jako moćna’

Zagrebačkoj je frizerki Državni inspektorat u siječnju izrekao drakonsku kaznu, i to kao pravnoj i kao odgovornoj osobi, u ukupnom iznosu od 25.000 kuna ili 3318 eura jer je prilikom konverzije kuna u euro cijenu dviju usluga povisila za devet, odnosno 36 centi

- Oglas -

Sabina Samardžija iz Zagreba, vjerojatno najpoznatija hrvatska frizerka, kao i njezin frizerski salon Sabina oslobođeni su u četvrtak optužbe za nepropisno zaokruživanje cijena svojih usluga uvođenjem eura. Odluka je nepravomoćna, ali raduje, ističe Sabina.

“Nepravomoćna odluka, ali za mene jakooo moćna! Kazna za agresivnu i nepoštenu praksu došla je ogromna. Prekršaja nema, ali bilo je potrebno to i zakonski argumentirati i dokazati. Tu je nastupio Jure Mlinarić (odvjetnik, op.a.). Kratko i jasno s dokazima uvjerio je časni sud u moje poštenje. Nadam se da će ovaj slučaj pomoći ostalima koji su u istoj ili sličnoj nevolji”, napisala je na svojem Facebook profilu.

Sabinu je, valja podsjetiti, drastične kazne stajalo zaokruživanje cijena iza Nove godine. Žensko bojenje naplaćivala je dotad 150 kuna, što je potom konvertirala i zaokružila na 20, umjesto 19,91 euro. Dotadašnjih 50 kuna za žensko šišanje zaokružila je na sedam eura, a trebala je na 6,64 eura. Istovremeno, nekoliko je cijena snizila, ali to inspektorici nije bilo bitno za ispisivanje kazne, piše Jutarnji list.

- Oglas -

Zagrebačkoj je frizerki Državni inspektorat u siječnju izrekao drakonsku kaznu, i to kao pravnoj i kao odgovornoj osobi, u ukupnom iznosu od 25.000 kuna ili 3318 eura jer je prilikom konverzije kuna u euro cijenu dviju usluga povisila za devet, odnosno 36 centi.

Sabina je na izrečenu inspektorsku kaznu odmah, i to 19. siječnja, uložila prigovor sudu, a uslijedio je jedan od najbrže organiziranih sudskih procesa. Već početkom veljače dobila je sudski poziv za prvo ročište zakazano za 21. veljače. U utorak je na Prekršajnom sudu u Zagrebu održana glavna rasprava, svoje su pred sucem iznijele obje strane, a sudska odluka u ovom postupku stigla je već danas, u četvrtak, 23. veljače. Podsjećamo, nepravomoćna.

Tekst presude možete pročitati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti