Petak, 24. ožujka 2023.

Nakon Uskrsa učenicima područne škole Vinica posluživat će se topli obroci u novoj blagovaoni

Investicijom vrijednom 1,2 milijuna kuna, ističu iz gradske uprave, riješen je problem prehrane za 70 učenika koji nastavu pohađaju u dvije smjene. U sklupu investicije obnovljena je cijela zgrada s krovištem, a uređeni su okoliš i pristup školi i dječjem vrtiću

Preporučujemo

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicom Melitom Samoborec i pročelnicom upravnog odjela za društvene djelatnosti Anom Mlinarić obišao je u ponedjeljak novoobnovljenu blagovaonu i kuhinju u područnoj školi Vinica.

Investicijom vrijednom 1,2 milijuna kuna, ističu iz gradske uprave, riješen je problem prehrane za 70 učenika koji nastavu pohađaju u dvije smjene. U sklupu investicije obnovljena je cijela zgrada s krovištem, a uređeni su okoliš i pristup školi i dječjem vrtiću.

Ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović iznimno je zadovoljna sa završetkom rekonstrukcije.

– Najveći problem bila nam je priprema toplog obroka. Godinama se pričalo o tome kako će se to izgraditi, a sada se napokon i realiziralo zahvaljujući Gradu Koprivnici i gradonačelniku Mišelu Jakšiću, koji ne samo da je obećavao, nego je to i izvršio. Drago mi je da su pronađena sredstva za ovaj predivan prostor u kojem će djeca imati topli obrok koji se više neće morati kuhati i dostavljati iz matične škole. Ovdje je napravljeno veliko ulaganje, djeca su presretna i jedva čekaju da kuhinja proradi – naglasila je ravnateljica S. Prelogović.

Melita Samoborec, Ana Mlinarić i Sanja Prelogović
Melita Samoborec, Ana Mlinarić i Sanja Prelogović // Foto: Grad Koprivnica

U kuhinji će se zaposliti kuharica koja će biti zadužena za kuhanje i podjelu obroka. Zaposlena je i spremačica kojoj će biti briga oko vođenja čistoće i dezinfekcije prostora.

Ovaj obilazak završene rekonstrukcije samo je potvrda svih najavljenih obećanja u četverogodišnjem mandatu gradonačelnika Mišela Jakšića i njegovog tima, poručuju iz gradske uprave.

– Energetski smo obnovili Osnovnu školu Braća Radić, isto tako pri kraju je energetska obnova OŠ Antun Nemčić Gostovinski, obnovljena je područna škola Starigrad i uveden je topli obrok, uskoro će biti završena izgradnja sportske dvorane kod OŠ Đuro Ester, a uskoro očekujemo i početak radova na izgradnji nove osnovne škole na Podolicama – rekao je Jakšić i dodao:

– Ovakvu investiciju zaslužio je mjesni odbor Vinica, kao i područna škola Vinica. Naravno, to je, kao i dvoranu, zaslužila i OŠ Đuro Ester te se nadam da će biti na veliku radost svim učenicima i roditeljima – zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Mišel Jakšić
Mišel Jakšić // Foto: Grad Koprivnica

Isto tako, spomenuo je da je na europski fond prijavljena i obnova vrtića na Vinici kojoj je procijenjena vrijednost blizu 650.000 kuna.

Učenicima područne škole Vinica topli obroci u novoj blagovaoni posluživat će se uskoro, odmah nakon Uskrsa.

Nova školska kuhinja na Vinici
Nova školska kuhinja na Vinici // Foto: Grad Koprivnica
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti